Yeni Bir NFT Hack’i Gerçekleşti! Takipçiler Şüpheli!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir Twitter fenomeni olan jfx, NFT hack’ine uğradığını açıkladı. OpenSea üzerinden gerçekleştiği iddia edilen hack olayı, takipçiler tarafından olumsuz karşılanmıştır. Bazı takipçiler fenomenin yalan söylediğini düşünürken bazıları da zaten çalıntı NFT’lere sahip olduğunu belirtti. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

NFT Hack’i OpenSea Üzerinden Gerçekleşti!

Twitter fenomeni, bir BAYC toplayıcısı olarak ün kazanmıştır. Kendisinin açıklamalarına göre, büyük bir dolandırıcılıkla karşı karşıya kalmıştır. Fenomen, kendisine ait olduğunu söylediği ekran resimleriyle, olayı kanıtlamaya çalışmaktadır. Haberi sosyal medya aracılığıyla duyurmuştur. Paylaşılan ekran resimlerinde, iki Doodle NFT, MAYC ve BAYC bulunmaktadır.

Hack olayına maruz kaldığını iddia eden jfx, NFT koleksiyonerlerinden bir ricada bulunmuştur. Ricasında, ‘lütfen bu eşyaların hiçbirini satın almayın’ dedi. Ancak bazı topluluk üyeleri bu hack olayına inanmamaktadır. Hatta fenomenin bu NFT’leri çalarak bir toplayıcı haline geldiğini belirtmektedir. Bu yorum yaklaşık olarak 10.000 beğeni toplamıştır. Bu da takipçilerin buna benzer bir düşünceye sahip olduğunu gösterir. Ayrıca yine aynı takipçiler fenomenin sosyal medya aracılığıyla aynı yöntemi kullandığına dair yorumlarda bulunmuştur.

Şu anda olayın net bir kanıtı bulunmamaktadır. Ancak buna rağmen büyük bir problem var. NFT hack olaylarında son dönemde inanılmaz bir artış yaşamaktadır. Bu olaylar son dönemde sık sık dile getirilse de önlemler yetersiz kalmaktadır. NFT yatırımcılarının hatta buna benzer dijital yatırımcıların tümü dolandırıcılıktan korunma yollarını öğrenmelidir.

Dolandırıcılıktan Korunmak Mümkün mü?

Son dönemde bilgisayar korsanları, NFT topluluğunu her zamankinden daha fazla hedef almaktadır. Bazıları, basit kelime belgeleri aracılığıyla kurtarma cümlelerini çalmayı başarmaktadır. Bazı diğer bilgisayar korsanları, kötü niyetli akıllı sözleşmeleri gerçekten gizleyen ücretsiz basım NFT’leri ile kullanıcıları cezbetmektedir. NFT yatırımcıları bu konuda oldukça dikkatli olmalıdır.

İlk olarak, herhangi bir NFT projesine yatırım yapmadan önce yatırımcı kendi araştırmasını yapmalıdır. Bunun yanı sıra, ihtiyaç doğrultusunda en güvenli seçeneği seçmek için dijital cüzdanlar yeniden değerlendirilmelidir. Ayrıca bir donanım cüzdanına yatırım yapmak her zaman en güvenli yol olarak bilinmektedir. Artan hack olaylarına karşı yatırımcılar, kendi güvenliklerini sağlamak zorunda. Bunun için sadece yatırımcı olmak yetmeyecektir. Muhakkak yatırım yapmadan önce bazı terimlere hakim olmak gerekir. Bunun için de iyi bir araştırma yapılması gerekmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yeni Bir NFT Hack’i Gerçekleşti! Takipçiler Şüpheli!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!