Binance Kurucusu Changpeng Zhao (CZ) Kimdir? CZ’nin Binance’e Macerası!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Changpeng Zhao, 2017 yılında kurduğu kripto para borsası Binance ile tanınıyor. CZ’nin kim olduğuna daha yakından bakalım.

Changpeng Zhao 2017 yılında kurduğu Binance adlı kripto para borsası ile tanınmaktadır. Gelin bir de daha yakından bakalım CZ’nin kim olduğuna.

Changpeng Zhao Kimdir?

Changpeng Zhao, bugünün dünyasında aslında CZ olarak biliniyor. 10 Eylül 1977 doğumlu 44 yaşındaki CZ, 2017 yılında dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’i (https://www.binance.com/tr) kurmasıyla tanınıyor. Binance’in CEO’su Çin’de aldığı ekonomik eğitimlerle birlikte 2015 yılında Fusion System’de çalıştı.

CZ’nin çocukluğu sürekli seyahat etmekle geçti. Ailesi eğitimci olan CZ, Kanada, Tokyo, New York, Şanghay’da yaşamış ve ev tanımını bir araç olarak görmüştür. Ayrıca seyahat etmekte zorluk çekmediğini de belirtiyor. Hatta kripto paralara olan ilgisini buradan kazandığını bile açıklıyor.

CZ’nin Binance’e Macerası

Cz

2013 yılında Bitcoin ile tanıştı ve yazılım dilini hiç kullanmamış olmasına rağmen blok zincirine inandı. CZ bir röportajda bitcoin alımlarının kumarhane masalarında yapıldığını söyledi. BTC Çin CEO’su Bobby Lee ve yatırımcı Ron Cao’nun onu Bitcoin almaya ikna ettiği ve teşvik ettiği söyleniyor. Hatta bir süre sonra Fusion System adlı işini bırakıp evini satıp kendi parasıyla bitcoin aldı. Binance Borsasını 2017 yılında yaklaşık 15 milyon dolarlık işlem hacmiyle kurdu. Borsa kurulduktan 180 gün sonra işlem hacmi yaklaşık 1 milyar dolara ulaştı. Bu başarı, CZ’nin en önemli özelliklerinden biri olarak kabul ediliyor.

2013 yılında 600 dolardan bitcoin satın alan CZ, bir süre sonra 200 dolara düşen bitcoine inanmaya devam etti. Aslında hala elinde bulundurduğu bitcoinleri ihtiyaçları dışında satmadı. Şu anki net değeri tam olarak bilinmese de 17,4 milyar dolara yakın olduğu tahmin ediliyor.

CZ Hakkında Bilmedikleriniz

Binance

CZ, Binance’in ürünlerini gerçekten seviyor. Genel olarak, üzerinde Binance yazan bir T-shirt görme ihtimaliniz çok yüksek. En sevdiği rengin siyah olduğunu söyledi. Binance Tişörtlerinin çok siyah olması sürpriz olmamalı. Birçok girişimci gibi, CZ’nin yolu da aslında McDonald’s’tan geçti. Birçok marka gibi, CZ de Binance için Lamborghini çekilişii yapmıştı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance Kurucusu Changpeng Zhao (CZ) Kimdir? CZ’nin Binance’e Macerası!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!