DappRadar Raporu Çok Konuşulacak! NFT Satışları Yükselişte!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DappRadar NFT raporu, ‘NFT’lerin ölümü’ hakkında bitmeyen spekülasyonların ortasında, bunun aksini ortaya çıkardı. Rapor, Immutable X’in öne çıkmasıyla NFT satışlarının hala yükselişte olduğunu ortaya koydu. Aslında, Ethereum toplam NFT satışlarının yüzde 26,2’si ile liderliğini sürdürürken, 2. katman çözümü olan Immutable X, üçüncü çeyrekte NFT satışlarının yüzde 23,1’ini ele geçirdi. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

DappRadar Raporları Bütün Gözleri NFT’lere Çevirecek!

Üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 75 azalan ticaret hacmi gerçekleşmiştir. Buna rağmen, satış sayısının 3. çeyreğin sonunda 21,1 milyona ulaşacağı tahmin edilmektedir. Bu oran 2. çeyreğe göre, ortalama yüzde 6 artışa işaret ediyor. Ayrıca rapor, NFT yatırımcılarının sayısının 2021’in 3. çeyreğine kıyasla yüzde 36 arttığını ortaya koymaktadır. Bu nedenle, NFT pazarı hala büyüme gerçekleştiriyor. Ayrıca ilk döneme göre, oldukça fazla potansiyele sahiptir. Ancak şu anda NFT’lerde hızla azalan miktarda taban fiyatları göze çarpmaktadır.

Rapor bir sonuca vardığını belirtmektedir. Raporun sonuç kısmında, ‘NFT’leri uygulamaya başlayan markaların miktarı ve bu çeyrekte benzersiz tüccarların sayısı (2,2 milyon) dikkate alındığında, NFT pazarının genişlemesi 2023’te de genişlemeye devam edecektir. Ancak önümüzdeki yol engebeli bir yoldur” yazmaktadır.

Ethereum ve Immutable X Dikkate Değer Yükselişler Yaşadı!

DappRadar’ın analitiği, Immutable X’e olan ilgiyi ortya çıkardı. Ayrıca NFT’nin gücünü gösterdi. Katman 2 Ethereum çözümü, NFT ticaret hacmini önceki çeyreğe göre yüzde 87 artırdı. Immutable X, NFT oyun odaklı bir platformdur. Ayrıca analizlere göre, Web3 oyunlarının potansiyeli son derece yükseliştedir.

Ethereum’un aksine, ilk 100 NFT projesinin piyasa değeri, önceki çeyreğe göre yüzde 44 düşüş yaşamıştır. Yine de aynı dönemde, bir bütün olarak ETH tabanlı NFT’ler açısından piyasa değeri yalnızca yüzde 27 (12,2 milyon ETH) azalma göstermiştir. Bununla birlikte, Ethereum üzerinde önemli bir NFT alımı gerçekleşti. Gerçekleşen rekor alım 8.000 ETH (yaklaşık 23,7 milyon dolar) karşılığında tamamlandı. Satın alma işlemi, CryptoPunk 5822’yi satın alan Chain CEO’su Deepak Thapliyal tarafından yapıldı. Bu satış tarihteki en büyük CryptoPunks NFT alımı olarak kayıtlara geçti.

İlginç bir şekilde DappRadar raporu, üçüncü çeyrekte ticaret hacminin yüzde 88 azalmasına rağmen mavi çipli koleksiyon ürünlerinin taban fiyatının aynı değeri koruduğunu ortaya çıkarmıştır. Nitekim, Eylül ayında yüzde 43,18 (11,44 ETH) artan Azuki ve yüzde 15,83 (2,78 ETH) artan Cool Cats gibi en iyi mavi çip projelerinin bazılarında taban fiyatları artış yaşamıştır. Öte yandan, Mutant Ape ağustos ayına göre yüzde 2,14 (14.30 ETH) artışı yaşarken, Yuga Labs’ın dört projesi taban fiyatlarını düşüş yaşamıştır. Ağustos ayına göre CryptoPunks yüzde 5,19 (63,95 ETH), Bored Ape Yacht Club yüzde 7,36 (73 ETH) ve Otherdeed yüzde 0,57 düşüş yaşamıştır.

Son olarak, DappRadar Ethereum Merge’yi kıskacına aldı. Şirket Ethereum’un hisse kanıtına geçişine ağırlık verdi. Merkezi olmayan uygulamalar için küresel uygulama mağazası, Ethereum’un enerji tüketimini yüzde 99,95 oranında azaltan Merge’ün olumlu bir hareket olduğu sonucuna vardı. Raporda, ‘bu, Ethereum Blockchain’i ve özellikle NFT’leri için önemli bir ilerlemedir. Ayrıca en yaygın NFT itirazlarından birini başarıyla çürütmektedir’ yazıldı.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DappRadar Raporu Çok Konuşulacak! NFT Satışları Yükselişte!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!