Cardano Vasil güncellemesi başarıyla tamamlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birkaç aylık gecikmenin ardından, Cardano Vasil güncellemesi ve hard fork sonunda 22 Eylül Perşembe Türkiye saati ile gece yarısı 00:44 civarında yayına girdi ve blokzincirine “önemli performans ve yetenek” geliştirmeleri getirdi. 

Cardano’nun arkasındaki şirket Input Output Hong Kong (IOHK), başarılı geçen ana ağ hard fork başarısını resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Diğer ekip üyeleri ise Cardano’nun kurucu ortağı Charles Hoskinson ile canlı bir Twitter Spaces aracılığıyla hard fork geçişini gözlemlemeye devam etti. 

#Vasil mainnet HFC event successful!

We’re happy to announce that today, at 21:44:00 UTC, the IOG team, in collaboration with the @CardanoStiftung, successfully hard forked the Cardano mainnet via a HFC event, thus deploying new #Vasil features to the chain.
1/5

— Input Output (@InputOutputHK) September 22, 2022

IOHK daha önce çatalın getirdiği önemli yükseltmelerin tam doğrulama olmadan blok iletimi olduğunu ve daha hızlı blok oluşturmaya izin verdiğini kaydetmişti. Ayrıca, artan verimlilik için Plutus akıllı sözleşmelerinde yapılan yükseltmeler, merkezi olmayan uygulamaların daha düşük maliyetlerle dağıtılmasına ve çalışmasına da imkân tanıyor. 

Better buy some mouthwash. Vasil is live. Anyone have recommendations for Greg :) https://t.co/RTehxad97Z

— Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) September 22, 2022

Bununla birlikte Plutus komut dosyası yükseltmeleriyle birlikte gelen yeni yetenekler, şimdiye kadar yaklaşık beş gün süren bir zamanın ardından, 27 Eylül tarihinde ana ağdaki geliştiriciler için kullanılabilir duruma gelecek. 

Kripto alım satım platformu Abra’nın kurucusu Bill Barhydt, merkeziyetsiz finans platformu Genius Yield tweet atarak yükseltmeyi “geliştiriciler için büyük bir kazanım” olarak nitelendirdi ve “Cardano ağında şimdiye kadar yapılmış en karmaşık ve sonuç olarak ortaya çıkan güncellemelerden biri,” ifadelerini kullandı. 

Congrats to Cardano ($ADA) team on Vasil hardfork. More hard work in crypto paying off.

Making UTXO’s and inputs accessible to scripts/Plutus without spending them is a big win for developers. Well done!

Congrats @IOHK_Charles @CardanoStiftung and teams!

— Bill Barhydt (@billbarhydt) September 22, 2022

Öte yandan Cardano Vasil Hard Fork yükseltmesi, IOHK tarafından eylül ayının başlarında duyurulmuştu ve hard fork’u tetiklemek için gereken “kritik kütle göstergeleri” etkinliğe 24 saat kala ulaşılmıştı. 

Related: Ethereum post-Merge hard forks are here: Now what?

Cardano Vasil yükseltmesi, aylarca süren gecikmeler ve yeniden planlamaların ardından gerçekleşti. Başlangıçta geçtiğimiz haziran ayı için planlanan yükseltme, önceki bir node sürümünde uyumluluk sorunları meydana geldi. Bu hataların sebep olduğu test ağındaki sorunlar nedeniyle de güncelleme iki kez ertelenmek durumunda kaldı.

Vasil yükseltmesinin ardından Cardano, “Hydra Head” protokolü olan Katman 2 çözümlerini geliştirmeye devam ediyor. “Hydra Head” protokolünün görevi ise güvenlik ve yerleşim katmanı olarak kullanılan Cardano blokzincirdeki işlemleri düzenlemek.

Başarıyla tamamlanan güncellemenin ardından Cardano (ADA), CoinGecko verilerine göre, son 24 saat içerisinde yüzde 4 değer kazanarak 0,46 dolara yükseldi. Bununla birlikte ADA haftalık olarak da yüzde 4,5’in üzerinde değer kazanmış durumda. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Cardano Vasil güncellemesi başarıyla tamamlandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!