Akıllı Gözlükler Metaverse ile Birinci Sırada Yer Alabilir mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google, AR teknolojisine sahip yeni bir akıllı gözlük çıkaracaklarını duyurdu. Bu da ilginç bir soruyu gündeme getirdi. ‘Akıllı gözlükler daha popüler hale geldiğinde akıllı telefonlara ne olacak’ sorusu gelecek için önemli bir nokta olarak karşımıza çıkmaktadır. Google’ın, on yıl önce ki giyilebilir bilgisayarlar fikri dünyanın ilgisini çekmektedir. Bununla alakalı birkaç deneme bugüne kadar gerçekleşti. Ancak hiçbir şey gerçekten tam olarak bahsedildiği gibi gerçekleştirilemedi. Metaverse kavramının daha çok benimsenmesiyle bu konu tekrardan gündeme geldi. Yakın gelecekte Metaverse ile böyle bir şey mümkün olacak mı? NFXhaber olarak, şu anda bu işle ilgilenen herkesin odak noktasında ki soruyu yakından inceleyeceğiz.

Akıllı Gözlüklere Olan İlgi Yeniden Artış Gösteriyor!

2022’de herkes hala pandemi ile baş etmeye çalışırken, Google sessizce büyük bir satın alma işlemi gerçekleştirdi. Teknoloji devi, o yılın haziran ayında en umut verici akıllı gözlük girişimlerinden biri olan North’u satın aldı. Satın alma işlemi gizlice gerçekleştirildiğinden net fiyata dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak Google tarafından teyit edilmemiş olsa da GlobeandMail 180 milyon doların üzerinde olduğunu bildirmiştir. Ardından geçen yıl Google, birkaç yüksek profilli AR yazılım ve donanım geliştiricisini işe aldı. Bu girişimlerle beraber söylentiler, Google’ın büyük bir şey üzerinde çalıştığına dair dönmeye başlamıştır. Şirket son duyurusunda bu söylentileri doğruladı. Açıklamaya göre şirket, yeni bir akıllı gözlük üzerinde denemeler yapmaktadır.

Şimdi Google’ın girişimleri, akıllı gözlüklerin geleceği hakkında birçok spekülasyona yol açmaktadır. Ayrıca bazı teknoloji girişimcileri akıllı gözlüklerin sonunda akıllı telefonların yerini alacağını düşünmektedir. Örneğin Zuckerberg, akıllı gözlüklerin on yıl içerisinde insanların internete erişmesinin birincil yolu olarak yerini alacağına inanmaktadır. Nitekim Meta kurucusu bu tahmine çok güvenmektedir. Bu doğrultuda AR ve VR girişimlerine yatırımlarını son derece arttırmıştır. Akıllı gözlüklerin akıllı telefonların yerini alacağını düşünen tek kişi o değildir. Microsoft’un HoloLens mucidi Alex Kipman da akıllı gözlüklerin gelecek olduğuna inanmaktadır. Onun inancı, akıllı telefonların temelde zaten ölü olduğu üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Metaverse Akıllı Gözlüklerle Erişilebilir Olacak!

Elbette hala yanıtlanması gereken birçok soru bulunmaktadır. Bunun başında, ‘insanlar akıllı gözlükleri gerçekte ne için kullanacak’ sorusu bulunmaktadır. Bazı insanlar akıllı gözlüklerin Metaverse’ün kilidini açmanın anahtarı olacağına inanmaktadır. Bilim kurguda, gelişmiş gözlükler veya kontakt lensler aracılığıyla sanal gerçeklik dünyalarına erişen karakterleri sıklıkla görmekteyiz. Bu yüzden akıllı gözlükler hayatımızın değişmez bir parçası olabilir. Bu fikir genel olarak Metaverse kavramını bakımından kabul edilmektedir.

Uzmanlar son dönemde Metaverse kavramında oldukça durmaktadır. Bir taraftan Metaverse sanal dünyaları geliştirilirken, bir taraftan da buralara erişimin nasıl geliştirileceği üzerinde çalışmalar sürdürülmektedir. Uzmanlar her ne kadar şu anda ‘Metaverse’ kavramını netleştiremediklerini söylese de zaman içerisinde bu kavram ile akıllı gözlükler yan yana gelecek gibi duruyor. Bununla birlikte, akıllı gözlükler için geleceğin neler getireceğini zaman gösterecektir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Akıllı Gözlükler Metaverse ile Birinci Sırada Yer Alabilir mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!