ABD İç Gelir Servisi’ne (IRS) Kripto İşlemlerini Bildirmeyen ve Vergilerini Ödemeyen Kullanıcılara Karşı Tam Yetki

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD İç Gelir Servisi (IRS) kripto para işlemlerini bildirmeyen ve vergilerini ödemeyen kullanıcılara karşı yetkilendirildi.

Kripto para camiası büyümeye devam ettikçe ve insanların kripto paralar üzerinden kazançları her geçen gün takip edilemez boyutlara ulaşmaya başladıkça devletler de bu konu özelinde yaptırımlarını sıkılaştırmaya başladı. ABD İç Gelir Servisi, kripto para kazançlarını raporlamayan ve vergilerini ödemeyen kullanıcıları “John Doe celbi” ile mahkeme önüne çıkarma yetkisini eline aldı. New York merkezli M.Y. Safra Bank ortaklılığı ile yürütülecek çalışmalar ile söz konusu kullanıcılar belirlenebilecek ve vergi mükellefleri hakkında bilgi talep edilecek.

Söz konusu gelişmeye göre IRS, özellikle ABD merkezli sFOX kripto para borsasının kullanıcılarını hedef alıyor. Borsa kullanıcılarının vergi raporlamaları konusunda büyük bir uyum sorunu ve bilgi eksikliğine sahip olduğunu öne süren IRS, kripto paralarla ilgili vergi açıklarını kapatmak için gerekirse tüm yetki gücüne başvuracaklarını belirtti.

Vergi kaçakçılığının ABD’de ciddi bir suç sayıldığı biliniyor ve hükümet hangi alanda olursa olsun vergi kaçıranlara nefes aldırmamak için elinden gelen her şeyi yapıyor.

ABD başsavcısı Williams konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Vergi mükelleflerinin, gelirleri üzerinden vergi yükümlülüklerini doğru bir şekilde bildirmeleri gerekiyor ve kripto para işlemlerinden kaynaklanan yükümlülükler de bu noktada muaf değiller.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD İç Gelir Servisi’ne (IRS) Kripto İşlemlerini Bildirmeyen ve Vergilerini Ödemeyen Kullanıcılara Karşı Tam Yetki
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!