Japon Müzik Endüstrisi Metaverse için Yeni Bir Grup Yaratıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

J-pop, Japonya’nın en iyi plak yapımcılarından biri olan Akimoto’nun iddialı sanal projesini açıkladı. Açıklamaya göre, sürükleyici Metaverse teknolojisiyle müzik endüstrisi bağlarını güçlendirecektir. Ayrıca AKB48 ve Nogizaka46 gibi grupları başarıyla tanıtma geçmişine sahip Japon müzik yapımcısı Yasushi Akimoto, bir J-pop Metaverse projesinde çalışmak için Overs Co. Ltd. adlı yerel bir kripto şirketi ile iş birliği yapmaktadır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Akimoto Metaverse Idol’ü Tanıtacak!

Yeni J-pop grubuyla ilgili ayrıntılar henüz tam olarak açıklanmamıştır. Ancak Overs, Metaverse’ün bir şirketin sermaye artırmak için kurulmuş bir borsada yeni kripto para birimleri sattığı bir ilk değişim teklifi (IEO) yoluyla finanse edileceğini duyurdu. Overs, gelecek yılın başlarında IEO’yu başlatacaktır. Ayrıca Metaverse idol grubu 2023 kışında çıkış yapacaktır. Akimoto’nun katılmasından daha önceki bir basın açıklamasında Overs, Metaverse grubunun müzik kaydetmek ve konserler düzenlemek gibi geleneksel idol grup faaliyetlerini yürüteceğini belirtmişti. Ayrıca bunu yaparken de Blockchain teknolojisi ve NFT’ler aracılığıyla hayranlarla etkileşime geçileceğini söyledi.

40 yıllık müzik kariyerinde, Japonya’nın önde gelen yapımcısı ve söz yazarı Akimoto, dünya çapında 100 milyondan fazla satış gerçekleştirmiştir. Ayrıca en büyük hitleri, fikirleriyle tanınan ve 40’tan fazla üyesi olan bir dizi kız grubu olmuştur. Bol miktarda fikri mülkiyete (IP) sahip olan ulus, simüle edilmiş müzikal eylemlere yabancı değildir.

Müzik Endüstrisi Web3’e Destek Sağlıyor!

Güney Kore müzik endüstrisi Metaverse’e derinden yatırımlar gerçekleştiriyor. Dört üyeden oluşan kendi kendini ‘Metaverse K-pop kız grubu’ ilan eden Aespa, bunun bir örneğidir. Son albümleri Kore müzik tarihinde en çok satan kadın grup rekorunu kırmıştır. Japonya’daki diğer sektörler, Metaverse ve sanal teknolojiyi ürünlerine dahil etmeye çalışıyor. Oyun devi Nintendo’nun başkanı bu yılın başlarında Metaverse’ün ilgi çekici olduğunu belirtmiştir. Ayrıca Japonya’nın en büyük operatörü NTT Docomo yakın gelecekte Metaverse tabanlı hizmetler sunma planlarını açıklamıştır.

Sanal konser kavramı Metaverse’te ilk andan itibaren var olmuştur. Ancak hiç kimse hayranların Metaverse’teki oyuncularla nasıl etkileşim kuracağına dikkat çekmediği için işler net değildir. Overs’ın bu konuya dair yaklaşımı daha açık görünmektedir. Açıklamalarına göre, bu yeni Japon idol grubu projesinin temeli oluşturulmuştur. Ayrıca bunu gerçeğe dönüştürmek için çalışmalar devam etmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Japon Müzik Endüstrisi Metaverse için Yeni Bir Grup Yaratıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!