Mark Zuckerberg, Metaverse Yüzünden Servet Kaybetti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metaverse ekosisteminin öncüsü olan Mark Zuckerberg, sanal ekosistemin gelişimine büyük miktarda fon ayırdığını defalarca dile getirmiştir. Ancak ilk söylemlerinden itibaren onu tam olarak neyin beklediğini bilmiyordu. Bloomberg’in Milyarder Endeksi’ne göre, teknoloji girişimcisi bu yıl Metaverse yatırımlarıyla bir servet kaybetti. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Mark Zuckerberg, Servetinin Eriyişi Karşısında Çaresiz!

Milyarder bu yıl içerisinde şu ana kadar 71 milyar dolarlık yatırım kaybetti. Kayıpla berbaer Meta CEO’su, 2014 sıralamasından bir sıra gerilemesiyle dünya milyarderleri arasında 20. sırada yer almaktadır. Önünde ki isimlere örnek verecek olursak Bill Gates ve Jeff Bezos, 38 yaşındaki Meta CEO’dan daha fazla servete sahip iki milyarderdir. Raporların bildirdiğine göre, Facebook kurucusu son olayla servetinin yarısından fazlasını kaybetmiş durumda.

Mark Zuckerberg’in dijital ekosisteme ilk girişi, yatırım odağını değiştirdikten sonra geçen Ekim ayında başlamıştır. Sonuç olarak, ilk şirketi olan Facebook’un adını, yeni keşfettiği yatırım hamlesini belirterek Meta olarak değiştirdi. Meta’ya yoğun yatırım yaptıktan sonra, Metaverse firması azalan bir pazar performansı yaşadı. Benzer şekilde, şubat ayında şirket, Facebook’taki aylık kullanıcı sayısında da bir azalma olduğunu açıkladı. Bu, şirketin hisselerinin değerinde keskin bir düşüşe neden oldu. Zuckerberg’e gelince, bu değerler sevetinin net değerinde 31 milyar dolarlık bir azalma gerçekleştiğini gösteriyor.

Zuckerberg’in azalan servetine üstünkörü bakıldığında, Meta’nın Metaverse’e yaptığı büyük yatırımın gerilemede birincil sorumlu olduğu kabul edilmektedir. Bir internet analisti olan Laura Martin’e göre, TikTok şu anda kullanıcıları platformuna çekiyor. Ayrıca Tiktok son verilere göre, Meta’nın en büyük rakibidir. Martin, Meta’nın çaba göstermesi gereken yerin bu olduğunu belirtmiştir. Bununla birlikte, Facebook’ta reels özelliğini tanıtmak TikTok’un sürükleyici video akışı özelliklerine daha fazla uyum sağlayan kullanıcıları geri getirmek için yeterli olmamıştır.

Meta ve Metaverse

Teknoloji girişimcisi, geçen yıldan bu yana sanal ekosistemi genişletme çabasında önde gelen seslerden biri olmuştur. Firmanın Meta olarak yeniden markalaşmasının ardından, gelişen sanal dünyaya yatırım yapmak için kaynak ayırmıştır. Sektörde bu durum, Metaverse’ün hızlı büyümesinin arkasındaki itici güç olarak yorumlanmıştır. Ancak bu, beraberindeki zorlukları yanında getirmiştir.

Metaverse’e yaptığı büyük yatırım nedeniyle firmanın net gelirinde de önemli bir düşüş gerçekleşmiştir. Ayrıca şirketin hissesi, hisse başına 323 dolardan 148 dolara doğru istikrarlı bir şekilde düşmüştür. Yine de Zuckerberg, mayıs ayında hissedarlarına Metaverse yatırımını merkezde sahne almaya devam edeceğini bildirdi.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Mark Zuckerberg, Metaverse Yüzünden Servet Kaybetti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!