Coinbase Cloud, Web3 geliştirici platformunu piyasaya sürdü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blokzncir altyapı platformu Coinbase Cloud, Web3 geliştirici platformunu resmi olarak kullanıma açtı. Coinbase Cloud, böylelikle müşterilerin ücretsiz olarak yeni merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmasına imkân tanımış olacak. 

Coinbase Cloud, bugun yaptığı duyuruda Node adlı yeni geliştirici platformunun, kullanıcıların Ethereum blokzincirine ve dizin oluşturuculara erişirken, Web3 uygulamaları oluşturmasına ve izlemesine olanak tanıyacağını söyledi. Node, katmanlı bir abonelik modeli sunarken, ücretsiz plan ise merkeziyetsiz uygulamaların ve NFT uygulamalarının oluşturulmasına izin veren gelişmiş API’lara erişim sağlayacak.

Coinbase Cloud, Node’un Web3 uygulamalarının daha hızlı oluşturulmasını sağlarken, aynı anda hem karmaşıklığı hem de maliyeti azaltacağını iddia ediyor. Bu da platformun ödemeler, kimlik, alım satım ve veri altyapısına aynı anda erişim imkanı sunan hizmetlerini geliştirmiş olacak.

Adından da anlaşılacağı üzere, Coinbase Cloud, 2021 yılında kripto para borsası Coinbase tarafından, geliştiricilere merkeziyetsiz ürünler yaratmak için bilindik araçlar sağlamak üzere oluşturuldu. Coinbase yöneticileri, geliştirici paketinin piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra ise, kurumsal bulut pazarında yaygın olarak kullanılan Amazon Web Services’e göndermede bulunarak, “kriptonun AWS’si olmak istediklerini” söylediler. 

Son dönemlerde Web3, internetin gelecekteki versiyonunu tanımlayan, kapsayıcı ve popüler bir kelime haline geldi. Yine de geliştiriciler, risk sermayedarları ve yatırımcılar, merkeziyetsizlik ve kullanıcı kontrollü toplulukların ortak özelliklerinin de ötesinde, geleceğin internetinin nasıl şekilleneceğini belirleme ve formüle etme konusuna büyük bir ilgi gösteriyorlar.

Trust Wallet CEO’su Eowyn Chen, Cointelegraph’ın da kısa süre önce katılım sağladığı Avustralya Kripto Kongresi’nde Web3’ün geniş çaplı yaygınlık kazanmasının önünde güvenlik, kullanım kolaylığı ve gizlilik olmak üzere üç engelin bulunduğunu söyledi.. Chen, bazı çözümler sıralarken, mevcut ayı piyasasının ise Web3 konseptleri ana akımın ilgisini çekmeden önce tüketici endişelerini gidermek için mükemmel bir fırsata dönüşebileceğini vurguladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase Cloud, Web3 geliştirici platformunu piyasaya sürdü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!