Beyaz Saray kripto için ilk kapsamlı çerçeveyi yayımladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden’ın Dijital Varlıkların Sağduyulu Geliştirilmesini Sağlama üzerine başkanlık kararnamesini imzalamasının ardından, federal kuruluşlar ABD’deki kripto mevzuatının altı ana yönü üzerine ortak bilgi formu hazırladı. Dokuz ayrı rapordan içeriklerin özeti olan rapor, “sağduyulu dijital varlık geliştirme için net bir çerçeve oluşturmak ve hem yurt içi hem de yurt dışında gelecekteki eylemlere ışık tutmak amacıyla” başkana sunuldu.

Beyaz Saray’ın resmi internet sitesinde 16 Eylül’de yayımlanan bilgi formu, toplamda yedi bölümden oluşuyor: (1) Tüketicileri, Yatırımcıları ve Şirketleri Korumak; (2) Güvenli ve Ulaşılabilir Finansal Hizmetlere Erişimi Desteklemek; (3) Mali İstikrarı Sağlamak; (4) Sorumlu İnovasyonu İlerletmek; (5) Küresel Finansal Liderliğimizi ve Rekabetçiliğimizi Güçlendirmek; (6) Yasa Dışı Finans ile Mücadele Etmek; (7) ABD Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni (CBDC) Araştırmak.

Formun bazı kısımları önemli bir yeni bilgi içermiyor ve Biden yönetiminin sadık kalmak istediği ilke ve politikaları bir kez daha vurguluyor. Örneğin rapor yazarları, tüketici ve yatırımcıların korumak için düzenleyicilerin dijital varlık alanındaki yasa dışı uygulamaları sıkı bir şekilde takip etmeleri ve yaptırım uygulamaları gerektiğini belirtiyor. Diğer yandan, düzenleyicilerin görev dağılımına ilişkin bir yorum ise bulunmuyor.

Federal kuruluşlar, finansal hizmetlere erişimi desteklemek amacıyla banka harici ödeme sağlayıcıları için federal çerçeve oluşturmayı ve merkez bankasının 2023’te başlatmayı planladığı FedNow gibi anlık ödeme sistemlerini kullanmaya teşvik etmeyi öneriyor.

Sorumlu inovasyon çabalarını ilerletme kapsamında ise, geçtiğimiz günlerde kripto madenciliğinin çevresel etkilerine dair kritik bir rapor yayınlayan ABD Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi (OSTP), eğitime olumsuz etkileri azaltmak amacıyla Dijital Varlık Araştırma ve Geliştirme Ajandası oluşturacak.

Güvenlik stratejileri kapsamındaysa Banka Gizliliği Yasası’nda değişiklikler yapılması lisansız para aktarımı sunan şirketleri ilgilendiren yasaların, borsalar dijital varlık hizmet sağlayıcılarına da uygulanması öneriliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Beyaz Saray kripto için ilk kapsamlı çerçeveyi yayımladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!