Florida hükümeti kripto dolandırıcılarına karşı uyarı yayımladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Florida Tarım ve Tüketici Hizmetleri Departmanı (FDACS), hediye kartları ve kripto para birimleri aracılığıyla ödeme yapılmasını isteyen otomatik arama dolandırıcılığına karşı bir uyarı yayımladı.

İcra Bürosu (EB), dolandırıcılık aramalarının artmasından dolayı artan şikayetler üzerine iletişim operatör şirketlerine otomatik arama trafiğine izin vermemeleri yönünde talimat verdi.

FDACS, dolandırıcıların potansiyel kurbanlarla iletişim kurmak için kullandıkları yöntemlerden bağımsız olarak dolandırıcılığın daha kolay anlaşılması ve dikkat edilmesi için beş önemli madde yayımladı.

Dolandırıcılığı tespit etmek için beş madde. Kaynak: fdacs.gov

Yayımlanan duyuruda, dolandırıcılar tarafından sıklıkla başvurulan bazı ödeme yöntemlerine vurgu yapıldı:

“Bir hediye kartı veya kripto para birimiyle ödeme yapmanız istenirse, bunun bir dolandırıcılık olduğunu unutmayın.”

FDACS, Florida vatandaşlarından kripto ödemeleri yapmaktan kaçınmalarını istemenin yanı sıra, hiçbir hükümet yetkilisinin Sosyal Güvenlik numarası veya kredi kartı numarası gibi kişisel bilgileri istemeyeceğini belirterek şunları söyledi: “Yalnızca dolandırıcılar bu tür ödemelerden birini sizden isteyecektir ve parayı gönderdikten sonra muhtemelen geri alamayacaksınız.”

Yayımlanan duyuruda, dolandırıcıların çaldıkları kripto paraların izini sürmenin imkansızlığından bahsedilmesine rağmen, Velodrome ve Curve Finance gibi birçok şirket, blockchain teknolojisinin değiştirilemez doğası sayesinde çalınan fonlarını geri almayı başardı.

Kripto karşıtlığı ile bilinen ABD kongre üyesi Brad Sherman, 5 Eylül’de kripto para birimlerinin yasaklanmasının artık mantıklı bir seçenek olmadığını iddia ederek kripto ekosisteminin hızlı bir şekilde büyüdüğünü kabul etti.

Sherman, yapılan siyasi bağışların ve lobiciliğinin kripto para birimlerini tamamen yasaklamayı imkansız hale getirdiğini belirterek şunları ekledi:

“Başlangıçta yasaklamadık çünkü çok da önemli olmadığından pek umursamadık. Şimdi ise yasaklayamayız çünkü arkasında çok fazla para ve güç var.”

Sherman da dahil olmak üzere çoğu kanun koyucu, kripto üzerinde katı düzenleyici politikalar uygulamayı tercih ediyor

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Florida hükümeti kripto dolandırıcılarına karşı uyarı yayımladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!