YouTube’da sahte Apple videosu ile kripto dolandırıcılığı yapıldı: On binlerce izleyiciye ulaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir YouTube kullanıcısı, kripto dolandırıcılığı faaliyeti yürütmek için Apple CEO’su Tim Cook’un eski bir röportajını canlı olarak yayınladı. Söz konusu sahte Apple canlı yayını, on binlerce izleyiciye ulaştı. Videonun açıklaması ve başlığı, çok sayıda kullanıcıya ulaşabilmesi için Apple’a ilişkin bir dizi anahtar kelimeyle dolduruldu. Fakat canlı yayında, esasen kullanıcıları dolandırıcılık faaliyetleri yürüten bir kripto sitesine yönlendiren birçok bağlantı mesajı yer alıyordu. 

Aktarılan detaylara göre, videoda canlı yayının sahte olduğuna dair pek çok işaret mevcuttu. “Apple Event Live. Apple CEO’su Tim Cook: Apple & Metaverse 2022’de” başlıklı canlı yayın, CEO Tim Cook’un 2018’de CNN ile yaptığı bir röportaja yer veriyordu. Yayıncı ayrıca; videoya Ethereum ve Bitcoin logoları eklemiş, CNN Money logosunu “Apple Crypto Event 2022” ibaresiyle kapatmış ve videonun alt kısmına “Acil Haber” yazan kalın bir metin alanı eklemişti. İsmi “Apple LIVE” olarak değiştirilen kanalın sayfasına tıklandığında ise bağlantı, kullanıcıları Apple ile ilgisi olmayan bir sayfaya yönlendiriyordu.

 

YouTube, konuya ilişkin kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı. Olayın özellikle sosyal medyada duyulmasının hemen ardından yayın, YouTube’un platform politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle platformdan kaldırıldı. 

Sahte Apple videosu için bilinçli olarak 7 Eylül tarihi tercih edildi

Öte yandan; canlı yayının arkasındaki kötü niyetli aktörler, videoyu yayınlamak için bilinçli olarak 7 Eylül tarihini tercih etti. Apple, iPhone 14’ü tanıttığı geleneksel sonbahar etkinliğini bu canlı yayından yalnızca birkaç saat önce gerçekleştirmişti ve videonun yayınlandığı sırada CEO Tim Cook, Vox Media’nın Code konferansında röportaj veriyordu. Böylelikle yayın, Apple etkinliğine ilgi duyan kişilerin de dikkatini çekmeyi başardı.  

Söz konusu canlı yayın dışında, YouTube’da “Apple Inc” isimli bir kanalın yaptığı sahte bir canlı yayın videosu daha tespit edildi. Video, Tim Cook ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın Apple ve ‘metaverse’ hakkında konuştuğu bir canlı yayın olduğunu iddia ediyordu. Fakat videoda, esasen Musk ve Block CEO’su Jack Dorsey’nin Bitcoin hakkında verdikleri eski bir röportaj yeniden yayınlanıyordu. Videonun sohbet kısmında kullanıcılar, sahte bir kripto sitesine yönlendiriliyordu. Bu yayın da 10 binin üzerinde izleyiciye ulaştı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
YouTube’da sahte Apple videosu ile kripto dolandırıcılığı yapıldı: On binlerce izleyiciye ulaştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!