Bitcoin destekçisi Samson Mow, Merge ile ilişkili merkezileşme sorununa dikkat çekti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin destekçisi Samson Mow, yakında gerçekleştirilecek Merge’ün pek de bilinmediğini ileri sürdüğü merkezileşme yönlerine değindi.

Ethereum, 6 Eylül’de Bellatrix güncellemesinin tamamlanmasının ardından Merge için geri sayıma başladı. Merge, ağın hash oranı girdisine dayalı olarak 13-15 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Merge, Toplam Terminal Zorluk’un (TTD) 58750000000000000000000 değer eşiğini aşmasının ardından tetiklenecek.

Mow, herkes Merge’ün önceden belirlenen zorluk eşiğinin aşılmasıyla tetikleneceğine odaklanırken, çoğunlukla gözden kaçırılan bir noktaya dikkat çekti. Mow, node işleticilerinin tek bir satır kod ile TTD değerini baştan yazabilme gücüne sahip olduklarını söyledi.

Galaxy’ye ait bir blog gönderisini referans gösteren Mow, Merge’e ilişkin kilit merkezileşme sorununa işaret ederek, Ethereum’un bu faktörü bilerek göz ardı ettiğini iddia etti.

So how does the MeRgE actually get triggered? I was curious so I did some digging. I thought it may be set with a fixed mechanism or readiness threshold, but no. Someone, probably Vitalik, will just say “go” and then it happens. The complex charade is to mask the centralization. pic.twitter.com/PmxcTMU8J5

— Samson Mow (@Excellion) September 7, 2022

Bu konuda yetkili az sayıda düğüm olduğunu söyleyen Mow, yetkililerin aktivasyon zamanı için gerçek değeri “canları istediği zaman” girebileceklerini ileri sürdü. Bu tarih için tahmin siteleri oluşturulmasını ise “gülünç” bulduğunu açıkladı.

Cointelegraph’ın ulaştığı Mow, hisse ispatına (PoS) geçiş ile Ethereum’un merkezi yönünün kalıcı hale getirileceğini belirtti.

Mow, PoS sisteminde node işleticilerinin TTD örneğinde de görülebileceği gibi yalnızca karar almadan sorumlu olacaklarını ekledi.

“Ethereum’cular gerçekten enerji tasarruflu, ölçeklenebilir ve ucuz bir şeye sahip olmak istiyorsa, Bitcoin’in Lightning ve Liquid gibi ikinci katmak teknolojilerinde Ar-Ge yapabilirler.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin destekçisi Samson Mow, Merge ile ilişkili merkezileşme sorununa dikkat çekti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!