Metaverse Endüstrisi Çin’e 780 Milyon Dolarlık Destek Sağladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Metaverse endüstrisinin yaklaşık 780 milyon dolarlık fon sağladığı bildirdi. Ayrıca bunun 2030 yılına kadar 5,8 trilyon dolarlık bir endüstri olacağı yönünde beklentileri yineledi. Şu ana kadar Çin’de 160.000 sanal insan girişimi bulunmaktadır. Ayrıca ülkedeki 20 şehrin bu endüstriyi desteklediği bildirilmiştir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Metaverse Geliştirmeleri Devam Ediyor!

Yerel basında çıkan haberlere göre, Çin’in Metaverse endüstrisi 780 milyon dolar finansman sağladı. 160.000 kişi ‘Çin sanal insan girişimine’ ek olarak, rapora göre halihazırda Metaverse’ü destekleyen yaklaşık 20 şehir vardır. Ayrıca, Çin haber sitesinde yer alan bir rapora göre, Çin’in Metaverse pazar büyüklüğünün 2030 yılına kadar 5,8 trilyon dolara ulaşacağı yönünde beklentiler bulunmaktadır.

Raporda, internet devi Tencent ve ülkenin önde gelen şirketlerinden biri olan iki Çinli şirketin girişimleri belirtilmiştir. Bunlardan biri video oyun şirketleri Netease Yaotai, Metaverse’ü geliştirmenin yollarını bulmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Diğeri ise Tencent’tir. Tencent, yapay zekanın (AI) gerçek ekonomiyle entegrasyonu üzerinde çalışmaktadır. Bununla beraber Netease Yaotai, sanal dünyadaki etkileşimleri geliştiren bir sistem oluşturmak için bulut oyunlarını ve AI’yı kullanmaya odaklanmıştır.

Tencent’in şimdiye kadarki girişimleri hakkında şirketin Cloud Başkan Yardımcısı Wu Yunsheng açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘teknolojinin uygulanması için 2B ve 2C arasında net bir ayrım yapmayacağız. Şirketin Metaverse teknolojisinin 2B alanında uygulama senaryoları vardır. Ayrıca C tarafı QQ Metaverse’te birçok girişim vardır. Bu nedenle, 2B mi yoksa 2C mi olduğunu güçlü bir şekilde göstermeyeceğiz. Sadece teknolojimizin insanların yaşamlarına ve üretimine ne gibi gerçek değer veya kolaylık getirebileceğini araştırmaktayız’ dedi.

Netease Yaotai firmasının sözcü Liu Bai’de açıklama yaptı. Açıklamasında, şirketinin farklı türde etkinlik senaryoları olduğunu belirtti. Ayrıca derinlemesine simülasyonlar için kullanılacak yaklaşık 100 çeşit kişiselleştirilmiş giysi olduğunu iddia etti. Bai Metaverse şirketlerinde bazı kilit departmanlar olduğunu da belirtti. Metaverse şirketlerindeki en önemli pozisyonların Ar-Ge, ürün planlaması ve sanat olduğunu açıkladı.

Girişimleri Uzmanlar Takip Edecek!

Raporda, Çin girişimlerinin destekleneceğine de vurgu yapılmıştır. Çin sınırları içerisinde gerçekleşecek olan bütün Web3 girişimleri için bir destek sağlanmasının hedeflendiği açıklandı. Şirketler birbirleriyle iletişim halinde kalarak yardımlaşacaklarını açıkladılar. Ayrıca Metaverse dünyaları için ortaklıklar kurulacağı da belirtilmiştir. Zaman içerisinde geliştirilen Metaverse’lerin ilk olarak deneme sürümleri paylaşılacaktır. Paylaşılan Metaverse sürümleri, uzman ekipler tarafından incelenecek ve raporlanacaktır.

Çin hükümeti, her ne kadar yeni girişimlere olumsuz yaklaşsa da girişimler Çin’de büyük gelir kaynakları sağlamaktadır. Ayrıca bu girişimler Web3 teknolojilerinin benimsenmesi için çok önemlidir. Dünya Web3 teknolojilerini benimsedikçe farklı bir yer haline gelecektir. Ayrıca Çin müdahaleleri hafifletmezse bu konuda geri kalacaktır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Metaverse Endüstrisi Çin’e 780 Milyon Dolarlık Destek Sağladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!