Bitcoin Madencisi Kryptovault Merkezini Taşıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para birimlerinin yaygınlaşmasına paralel olarak Bitcoin ve kripto madencilik faaliyetleri artmış olsa da madencilikte artan maliyetler ve çevresel sebepler şirketleri yeni çözümlere itiyor. Norveç merkezli Bitcoin madencilik şirketi Kryptovault AS merkezini maliyetlerini düşürmek için Kuzey Norveç’e taşıyacak.

Bitcoin Madencisi Kryptovault AS Maliyetleri Düşürmek İstiyor

Bitcoin madencilik şirketi Kryptovault AS, operasyonlarının büyük bir kısmını ülkenin en soğuk bölgesine taşımayı planlıyor. Kryptovault AS CEO’su Kjetil Hove Pettersen tarafından yapılan açıklamada, Norveç’in kuzey bölgesindeki elektrik fiyatlarının güney bölgesine göre 160 kat daha ucuz olduğunu ve bu taşınma ile birlikte maliyetlerinin önemli bir oranda düşeceğini belirtti. Norveç çevre dostu politikalarının bir sonucu olarak son birkaç yıl içinde Avrupa bölgesinde kripto madenciliği için önemli bir merkez haline gelmişti. Arcane Research raporuna göre, ülke dünyadaki hash oranının yaklaşık yüzde 1’ine sahip ve sadece yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak bu madencilik faaliyetleri yapılıyor. Bununla birlikte ülke genelinde yenilenebilir enerji kaynakları, ülkenin enerji üretiminin yüzde 98’ini oluşturuyor.

İlginizi çekebilir: Vaculug, Bitcoin Ödeme Desteği Sunuyor

Kryptovault AS tarafından alınan taşınma kararı, konu henüz gerçekleşmemiş olsa da ülkede artan elektrik fiyatlarının bir sonucu olarak alındı. Norveç’in en büyük Bitcoin madencisi olan Kryptovault AS taşınma kararının dezavantajlarının da farkında olduğunu, “Taşınma projemize başka masraflar ve komplikasyonlar da eklenecek. Bu eklenecek maliyetler, mevcut koşullar ele alındığında bu kararı uygulamanın varoluşsal bir gereklilik olduğunu görüyoruz.” ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Madencisi Kryptovault Merkezini Taşıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!