Kripto yatırım girişimi kısa LUNC pozisyonu alıp 20 milyon dolar kaybetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Koreli kripto yatırım girişimi Uprise, Luna Classic (LUNC) tokenini açığa satarak yaklaşık 20 milyon dolar değerindeki varlıklarının tamamına yakınını kaybetti.

Uprise’ın alım satım masası Heybit, kaldıraçlı alım satımla ilişkili riskleri azaltmak için tasarlanmış özel bir yapay zeka (AI) alım satım sistemi kullanıyor.

Yerel haber kaynağı Seoul Economic Daily tarafından çarşamba günü paylaşılan haberde, robo-danışman olarak adlandırılan Uprise yapay zeka ürününün, mayıs ayında LUNC hakkında yanlış değerlendirme yaptığı ve 60 dolardan 1 sentin kesirlerine kadar değer kaybı yaşandığını bildirdi. Sistem, LUNC için kısa pozisyon aldı ancak tokenin tuhaf fiyat hareketleri sırasında likide oldu. Müşterilerinin 20 milyon dolarlık birikimini kaybeden girişim, 3 milyon dolar da kendi birikiminden kaybetti. Toplamda Uprise varlıklarının yaklaşık yüzde 99’unu kayboldu.

Uprise’ın Heybit hizmetinin çoğu kullanıcısı, vadeli işlem piyasalarında yapay zeka ile alım satım yapılarak risk alan birey ve şirketlerden oluşuyor. Firma, Hashed kripto yatırım firması Kakao Ventures, birkaç banka ve risk sermayesi tarafından destekleniyor.

Firma hizmetleri askıya aldı, ancak müşterilerine kayıplar hakkında resmi bir açıklama yapmadı. Bir Uprise yetkilisi Seoul Economic Daily’ye şunları söyledi:

Piyasadaki beklenmeyen büyük fiyat oynaklığı nedeniyle müşteri varlıklarında hasar meydana geldi. Sanal varlık işimizle ilgili raporu yakında tamamlamayı planlıyoruz.

Kullanıcılarını resmi olarak bilgilendirmenin yanı sıra, Uprise yetkililerinin, çalışmaya devam edebilmek adına müşterilerine bir tazminat planı sunmak için çalıştığı bildiriliyor.

İlgili: Güney Kore ve ABD, Terra soruşturmasında güçlerini birleştirdi

Seoul Economic Daily, Uprise’ın sanal varlık servis sağlayıcısı (VASP) olarak resmi kaydının olmadığına dikkat çekti. Uprise yetkililerinin, şirketin Kore wonu toplamadığı veya doğrudan sanal varlıklara yatırım yapmadığı, yalnızca vadeli işlemlere yatırım yapmadığı için VASP olarak kaydolmasını gerektiren yasayı kaldırabileceğini düşündüklerini bildirdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto yatırım girişimi kısa LUNC pozisyonu alıp 20 milyon dolar kaybetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!