Bloomberg analisti yılın kalan kısmında Bitcoin’in yükseleceğini düşünüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg’in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin (BTC) fiyatının 2022’nin ikinci yarısında toparlanacağını iddia ediyor.

Çarşamba günü düşüncelerini 48 binden fazla Twitter takipçisiyle paylaşan McGlone, Bloomberg’in Galaxy Crypto Index (BGCI) verilerine ek olarak BTC fiyatının 50 ve 100 haftalık hareketli ortalamalarında (MA) olumlu işaretler gördü. Mevcut göstergelerin, 2019’un ilk yarısında güçlü bir toparlanmadan önce gelen 2018’deki ayı piyasasının dip seviyesine benzer işaretler gösterdiğini öne sürdü:

Bloomberg Galaxy Crypto Index’in 2018’deki dip ile benzer bir düşüşe yaklaşması ve Bitcoin’in geçmiş dönemlerdeki 50 ve 100 haftalık hareketli ortalamalarındaki hareket yılın ikinci yarısında duyarlı yatırımcılara avantaj sağlayacak gibi duruyor.

BCGI, piyasanın genel performansını tespit etmek için en büyük kripto varlıklarının performansını ölçüyor. Hareketli ortalamalar, 50 veya 100 gün gibi süreler boyunca belli bir varlığın ortalama fiyatını hesaba katıyor.

CoinGecko’dan alınan verilere göre, 2018’de yaşanan kripto düşüşü BTC için zor bir zamandı, çünkü fiyat ocak ayında 16.000 dolardan aralık ortasına kadar yaklaşık 3.200 dolara düşmüştü. Ancak çakılmanın ardından BTC, haziran ayı sonuna kadar yaklaşık 13.000 dolara yükseldi.

McGlone, takip eden gönderisinde, BTC’nin “Yılın ikinci yarısına nispeten düşük bir fiyatla başladığını ve tarihin en büyük boğa piyasalarından biri” yolunda olduğunu savundu. Verilerin yatırımcıları korkutmaya başladığını da vurguladı.

“Bitcoin benimsemesinin artmaya devam etmesi daha muhtemel” dedi.

#Bitcoin could be one of the greatest bull markets in history at a relatively discounted price to start 2H. Or the crypto may be a failing experiment in the process of being made redundant, like #crudeoil. Our bias is Bitcoin adoption is more likely to continue rising pic.twitter.com/qtLRR6isXF

— Mike McGlone (@mikemcglone11) July 6, 2022

McGlone yılın ilk yarısında arınma yaşandığı, birçok firmanın battığını ama aynı zamanda Amazon ve eBay gibi en iyi şirketlerin büyüme yoluna girdiği “2000-2002 yılındaki İnternet balonu” süreciyle şimdiki süreci benzetiyor.

Bununla birlikte analizde, ABD Merkez Bankası’nın şahin para politikaları ve enflasyonu düşürmek için peşi sıra faiz artırımları nedeniyle fiyat düşüşlerinin tepki biçiminde ortaya çıktığı gerçeğine vurgu yapılıyor.

2022’de BTC ve genel olarak kripto piyasası, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, küresel düzenlemeler ve işsizlik oranları gibi çeşitli makro faktörlerden zarar gördü. Bu arada kripto projeleri ve şirketlerde yaşanan fiyaskolar da düşüşü devam ettirdi.

5 Haziran’da McGlone, borsa “yılın ilk yarısına benzer hızla” düşmeye devam ederse, hükümetin resesyon ihtimaline karşı düğmeye basabileceğini ve Fed’in haziran ayındaki 75 baz puanlık faiz artırımının bu yıl için son hamle olabileceğini kaydetti. Böyle bir sonuç, yatırımcıların piyasaya yeniden girmelerine ve varlık sınıfları arasında sıçramaya olanak sağlayabilir.

If stocks keep dropping at a similar velocity as in 1H, the June 75 bps hike may be the last. https://t.co/zHtLfuYoZg

— Mike McGlone (@mikemcglone11) July 4, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bloomberg analisti yılın kalan kısmında Bitcoin’in yükseleceğini düşünüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!