El Salvador’un Bitcoin cüzdanı Chivo 2022’de 52 milyon dolar hacim kaydetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Salvador Merkez Bankası, yurt dışında yaşayan Salvadorluların ocak ve mayıs ayları arasında ülkeye 50 milyon doların üzerinde para gönderdiğini açıkladı.

El Salvador Merkez Bankası Başkanı Douglas Rodríguez, çarşamba günü konuk oldu yerel televizyon programı Frente a Frente’de ülkenin genel ekonomik görünümünü yorumladı.

En dikkat çeken noktalardan biri ise, ülkenin ulusal dijital varlık hizmeti Chivo’nun yılın ilk beş ayında toplamda 52 milyon dolar değer aktarımına aracılık etmesi oldu. 2021’in aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 3,9, yani 118 milyon dolarlık bir artış olduğu görülüyor.

Dünyada Bitcoin’i ulusal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador, Chivo’yu Eylül 2021’de piyasaya sürdü. Bir aydan kısa sürede 2 milyondan fazla kullanıcının ilgi gösterdiği uygulama, bazı hizmet aksaklıklar da yaşadı.

Devlet tarafından geliştirilen cüzdan uygulaması bu yıl şubat ayında yeniden başlatıldı. Ölçeklenebilirlik ve istikrar sorunlarını çözmek için ise ABD merkezli kripto para borsa yazılım şirketi AlphaPoint ile anlaşıldı.

Chivo, kullanıcılara hem Bitcoin hem de dolar cinsinden komisyonsuz havale ve ödeme imkanı sunuyor. El Salvador’un Bitcoin dostu başkanı Nayib Bukele, uygulamanın vatandaşlara geleneksel havale ve ödeme hizmetlerine kıyasla yılda 400 milyon dolar tasarruf ettireceğini söyledi.

Uygulama, Bitcoin’in düşük ücret ile işlem yapmaya olanak sağlayan layer-2 ödeme protokolü Lightning Network’ü kullanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
El Salvador’un Bitcoin cüzdanı Chivo 2022’de 52 milyon dolar hacim kaydetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!