Orta Afrika Cumhuriyeti Kriptonun Gücüyle Merkez Bankalarına Meydan Okuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Afrika Cumhuriyeti ( OAC ) Başkanı Faustin-Archange Touadéra 3 Temmuz’da yayınlanan sanal etkinlikte ülkenin kripto para birimi, Sango Coin’i piyasaya sürdü.

Sango Genesis Event (Sango’nun Doğuşu Etkinliği) olarak adlandırılan etkinlikte Başkan Touadéra, Bitcoin (BTC) ve kripto paraların kullanımına dair kısa ve orta vadeli devlet politikalarını açıkladı.

Faustin Touadéra’ya göre Sango Coin, ülkenin doğal kaynaklarına açılan bir kapı görevi görecek. Orta Afrika Cumhuriyeti hükümeti, daha öncesinde elmas, bakır ve petrol de dahil olmak üzere tüm doğal kaynaklarını tokenleştirme planlarını açıklamıştı.

Hükümet, Sango Coin’i, özel yatırımla yürütülecek kripto temelli bir ekonomi kurmak için kullanacak. Bu dijital ekonomi merkezi planlarına, Oubangiu nehri içinde kurulacak olan bir Kripto Ada’sı da dahil.

Ülkenin maliye bakanı Hervé Ndoba da etkinlikte yer aldı. Sango Coin hakkında bilgilendirme yapan Ndoba, Sango’nun Bitcoin tarafından desteklendiğini belirtti ancak bu desteğin, Bitcoin’e dayalı kripto para birimi olup olmadığına dair net bir bilgilendirme olmadı.

Orta Afrika Cumhuriyeti, Nisan ayında Afrika kıtasında Bitcoin’i resmi para birimi olarak tanıyan ilk ülke olmuştu. Mayıs ayında Sango projesini duyuran Orta Afrika Cumhuriyeti, Dünya Bankasının ve Orta Afrika Devletleri Merkez Bankası’nın olumsuz tepkileriyle karşılaşmıştı. Özellikle Orta Afrika Devletleri Merkez Bankası, hükümetin bu hareketinin Merkez Bankasının kontrolünden kaçınmaya yönelik olduğunu iddia ederek “kabul edilemez” olarak nitelendirmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Orta Afrika Cumhuriyeti Kriptonun Gücüyle Merkez Bankalarına Meydan Okuyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!