Çin’de Blokzincir Dünyası Hızla Büyüyor, Kayıtlı Şirketler Artıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para ticaretini yasaklamasıyla öne çıkan Çin, blokzincir alanında faaliyet gösteren şirketleri ise desteklemeye devam ediyor. Bu alanda hizmet veren şirketlerin sayısı 1.821’e çıktı.

Çin’deki Blokzincir Şirketlerinin Sayısı Artıyor

South China Morning Post‘un haberine göre, Çin’in blokzincir pazarı büyümeye devam ediyor. Mart 2019’dan 2021’e kadar Çin Siber Uzay İdaresi, her iki ila dört ayda bir yeni girişimlerin yeni listelerini yayınlama hızını artırdı. Her ne kadar ülke kripto para ticaretini yasaklamış olsa da giderek artan Çinli blokzincir şirketleri için yeni uygulamalar artıyor.

Ajans, yasal, finansal, tarımsal ve fikri mülkiyet koruma hizmetlerini kapsayan blokzincir projeleri ile 3 yıl içinde 197 liste yayınladı. Bu hızlandırılmış yayın programı, merkezi olmayan uygulamalar üzerinde sıkı kontrol sağlarken, ülkenin ekonomik ve teknolojik hedefleriyle uyumlu blokzincir uygulamaları geliştirme kararlılığını da gösteriyor.

Tabii dediğimiz gibi kripto para ticaretinin yasaklanamsıyla Çinli şirketler, blokzincir için yeni uygulama alanları da arıyor.

İlginizi çekebilir: Crema Finance, Solana’daki Hizmetlerini Askıya Aldı

Araştırma şirketi IDC, Çin‘deki blokzincir pazarının 2025 yılına kadar 3,2 milyar ABD dolarının üzerinde bir değere sahip olabileceğini söylüyor. 2020’den 2025’e kadar ise yıllık yüzde 47’lik bir bileşik büyüme oranı olabileceği tahmin ediyor.

Çin’deki şirketlere bakacak olursak, ülkenin en büyük teknoloji şirketlerinin büyük bir kısmı blokzincir hizmetine sahip. Bunların arasında Tencent’i, JD.com’u, Xiaomi’yi, NetEase’i ve Baidu’yu sayabiliriz.

Diğer yandan bankalar da finansal kullanım için blokzincir teknolojisini araştırıyor. Örnek vermek gerekirse China Zheshang Bank’ın 2019’daki bir listeye göre CAC’ye kayıtlı beş hizmeti var. Bunlar arasında kişisel finansal transferler, alacaklar ve tedarik zinciri yönetimi yer alıyor.

Son olarak şunu da söyleyelim yayımlanan rapora göre, kayıtlı hizmetlerin çoğu yasal ve finansal uygulamalar ve müşterilerin akıllı sözleşmeler gibi önceden var olan blokzincir teknolojilerini kendi işlerine uygulamalarına olanak tanıyan Hizmet Olarak Blok Zinciri (BaaS) için kullanılıyor.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çin’de Blokzincir Dünyası Hızla Büyüyor, Kayıtlı Şirketler Artıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!