Lightning Labs, Ind’nin beta sürümünü yayımladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) Lightning Network (LN) geliştiricisi Lightning Labs, Taproot ve Musig2 gibi son protokol güncellemelerini destekleyen LN düğümünün eksiksiz uygulaması Lightning Network Daemon (Ind)’nin beta sürümünü yayımladı.

Bir veritabanını yönetmek, ödeme faturaları oluşturmak ve ödemeleri iptal etmek gibi LN içinde çeşitli faaliyetleri yöneten yazılım bileşeni lnd’nin 0,15 beta (v0,15-beta) isimli son yazılım sürümü, geliştiricilerin, Bitcoin ağının son özelliklerinden yararlanarak daha fazla kullanım durumu için çözümler oluşturmasını sağlamayı amaçlıyor.

Announcing lnd 0.15 beta: To Taproot and Beyond! ♾️

Featuring:
Taproot + Musig2 support for better privacy + efficiency, Taro soon™
~95% database space reduction for new data
️ New pathfinding tool to choose speed vs. cost of payments

Read more: https://t.co/5pavMcpxBg

— Lightning Labs⚡️ (@lightning) June 28, 2022

Lightning Labs’ın ürün büyüme lideri Michael Levin, yapılan duyuruda şirketin 2022’deki ilk sürümünün lansmanında 50’den fazla katılımcının yer aldığını belirtti ve şöyle devam etti:

“Bu sürüm, dahili Ind cüzdanı için eksiksiz Taproot desteği sağlayarak onu günümüzün en gelişmiş Taproot cüzdanlarından biri haline getiriyor. Bu sürüm ayrıca son BIP projesiyle uyumlu deneysel bir Musig2 API desteğine de sahip.”

MuSig2’nin asıl amacı, Taproot ürünlerinde kullanılabilecek toplu açık anahtarların oluşturulmasına izin vermek ve böylece Schnorr imzaları ile işlemlere yetki verme yeteneğini sunmak.

Beta sürümü. önceki sürümlerin aksine ilk test sırasında veritabanı boyutunda yüzde 95’lik bir azalma gösteren, iptal günlüğü paketindeki fazla verileri de ortadan kaldırıyor. Güncelleme, mevcut durumlar için herhangi bir alan talep etmese de Levin, bir takip sürümünün eski disk alanını geri kazanabilecek bir geçiş özelliği içerebileceğini de öngördü.

LN’yi daha güvenilir, sağlam ve güvenli hale getirme vaatlerine sadık kalan Lightning Labs, bu konudaki çalışmalarını artırdı ve sonunda en düşük maliyetli rotayı belirleyerek işlem ücretlerini azaltmaya yardımcı oldu.

İlginizi Çekebilir: Bitcoin ağının güç tüketimi 10,65 GW’a düştü

Bitcoin ağı, 25 Haziran’da 2022 yılının 10,65 gigawatt (GW)’lık en düşük güç talebi seviyesini kaydetti. Sonuç olarak BTC madenciliği yapılırken tamamlanması gereken blokların ulaşım gücü, saniyede 199,225 exahash’a (EH/s) düştü.

2018-2022 arası Bitcoin ağı güç talebi. Kaynak: ccaf.io

Bitcoin güç talebindeki ani düşüş, madencilik hash oranının azalmasına bağlanabilir. Madencilik hash oranı, BTC madencilerinin başarılı bir şekilde blok madenciliği yapmaları için ihtiyaç duyduğu bilgi işlem gücüdür ve bu işlem gücü de önemli bir güvenlik metriği olarak hizmet ediyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Lightning Labs, Ind’nin beta sürümünü yayımladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!