Bitcoin fiyatı 20 bin dolara tutunuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), 29 Haziran’da Wall Street’in açılmasının ardından 20 bin dolara tutunurken, Avrupa’dan enflasyonun eskiye bir daha asla dönemeyebileceği açıklaması geldi.

BTC/USD paritesinin 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Düşük enflasyon mazi olabilir

Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi, gün içinde seyrettiği dar aralık ile sakin fakat tetikte gözüküyor.

Asya piyasalarında yeni değer kaybı görülürken, ABD borsaları ile kriptoya benzer bir sakinlik ile açıldı. Avrupa’da ise makro tonu merkez bankasının açıklamaları belirledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonun sonsuza kadar yüksek kalabileceğini açıkladı.

Sintra, Portekiz’deki ECB Forum etkinliğinde konuşan Lagarde, “Düşük enflasyon dönemine geri döneceğimizi sanmıyorum,” yorumunda bulundu.

Fed Başkanı Jerome Powell de enflasyon konusunda karamsar tonda açıklamalar yaparken, bankanın yüzde 2 hedefine ulaşana kadar durmayacağını da ekledi.

“That is our aim, that is our intention; we think there are various pathways to achieve that, to achieve the path back to 2% inflation while sustaining a strong labor market. We believe we can do that, that’s our aim; there’s no guarantee that we can do that,” he said.

Bitcoin boğaları 2017 tepe seviyesini savunuyor

Bitcoin, iki haftaya açıklanacak yeni TÜFE verileri öncesi yapılan yorumlara kayıtsız kaldı. Analistler ise mevcut durumda haziran kapanış seviyesine odaklanıyor.

Zincir üstü analiz kaynağı Material Indicators, hayal kırıklığı yaratacağı bariz olan aylık kapanışa değinirken, “çok yakında” bir kırılma yaşanabileceğini belirtti.

“Boğalar 2017’nin tepe seviyesini savunuyor, fakat yalnızca bir gün kalan ayı yeşil mum ile kapatmak neredeyse imkansız olacak,” diye açıklayan analiz kaynağı, şöyle devam etti:

“Yine de haftayı yeşil ile kapatmamız hala mümkün. Dalgalanma öngörüyoruz. Öyle ya da böyle, Bitcoin çok yakında bir kırılma yaşayacak.”

Material Indicators’ın paylaştığı bir grafik, Binance’in emir defterindeki BTC/USD alım ve satım emirlerinin mevcut fiyat seviyelerine odaklandığını gösteriyor.

BTC/USD paritesinin emir defteri verileri (Binance). Kaynak: Material Indicators/ Twitter

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin fiyatı 20 bin dolara tutunuyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!