Altcoin Projelerinde İzlenecek Olay Bu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve altcoin piyasası Haziran ayında dramatik bir şekilde çöktü. Bu nedenle büyük bir olay arka plana atıldı. Yine de, analistlere göre kripto alanı boyunca büyük dalgalanma etkileri göndermesi mümkün. Hatta kripto kışını sona erdirebileceği için bu yıl izlenmesi gereken olay. İşte bu büyük olay Ethereum Merge.

Lider atcoin Ethereum’un fiyatı neden fırlayacak?

IDX Digital Assets kurucusu ve CIO’su Ben McMillan’a göre, çoğu kişi Ethereum’un Merge’ünü ‘üçlü halving’ olarak adlandırıyor. Çünkü ETH tokenlerinin ihracı büyük ölçüde azaltılıyor. Neredeyse %90 oranında. McMillan, şu açıklamayı yapıyor:

Sonuçta çok güçlü bir fiyat katalizörü olabilecek arz ve talep ekonomisi. Yaklaşan Merge, Ethereum için çok önemli bir dönüm noktası. Sistemi daha ölçeklenebilir, güvenli ve sonuçta ihraç açısından deflasyonist hale getirecek. Bu, çok ihtiyaç duyulan bir yükseltme.

Altcoin

Messari kıdemli araştırma analisti Tom Dunleavy ise, ihraçların bu kadar büyük ölçüde kesilmesinin nedenini açıklıyor. Dunleavy’e göre, işlem ücretlerinde günde staking için bir ödül olarak oluşturulan yeni token sayısından daha fazla Ethereum yakılmasını sağlayan yakma mekanizması, bunun nedeni. Dunleavy, şunları söylüyor:

Proof-of-stake (PoS) ile, işlem ücreti geliri de dahil olmak üzere bloktaki işlemleri stake etmek ve sipariş etmek için ağdan ödüller alırsınız. Bunun bir kısmı yakıldı ve bir kısmı doğrulayıcılara tahsis edildi. Ve o blokta kabul edilenden daha fazla yakılan işlem varsa, genel Ethereum arzı düşer. Bu da fiyat için iyi bir şey.

Merge, madencilerden gelen satış baskısını ortadan kaldıracak. Doğal olarak bu da ETH fiyatı açısından çok olumlu olacak. Ethereum madencileri, maliyetlerini karşılamak için genellikle kendi tokenlerini satıyorlar. Birleşmenin ardından bu satış baskısı ortadan kalkacak. Tom Dunleavy, şunları ifade ediyor:

Bu madenciler her gün 20 ila 30 milyon dolar değerinde ETH satıyor. Ethereum’un piyasa değeri göz önüne alındığında bu çok para. PoW’dan PoS’a geçiş yaptığınızda bu akışları ortadan kaldırıyorsunuz.

Altcoin

“Merge’den sonra Ethereum’un 3.500 dolara çıkması mümkün!”

McMillan, Ethereum’un Merge sonrasında 3.500 dolara veya daha da yükseğe sıçrayabileceğini söylüyor. Ayrıca, bunun gerçekleşmesi için risk iştahının bir kısmının kripto alanına dönmesi gerektiğini de sözlerine ekliyor. Bu bağlamda, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Birçok şey makroekonomik çevreye bağlı. Kurumsal yatırımcılar arasında risk varlıkları için iştah getirisi görmeye başlamamız mümkün. Bence bunun Eylül ayı başlarında gerçekleşmesi olası. Ethereum’u 3.000 doların ortasında veya hatta potansiyel olarak yüksek seviyede görürseniz hiç şaşırmam.

ETH

Peki ya Bitcoin ve diğer altcoin projeleri?

“Merge’nin etkisi sadece Ethereum ile bitmeyecek. Çünkü tüm alan buna sarılacak.” Bu görüşleri ileri süren McMillan, bunun nedenini şu şekilde açıklıyor:

Bazı insanlar Ethereum Merge’ü sadece Ethereum için değil, genel olarak dijital varlıklar için potansiyel bir yukarı fiyat katalizörü olarak işaret ediyor.

Ancak NFT’ler gibi şeyler popülerlik kazanmaya başladıkça, Ethereum’un gaz ücretleri tırmanmaya başladı. Avalanche ve Solana gibi Ethereum ile rekabet etmek için diğer Katman-1 Blockchain’ler geliştirildi. McMillan, “Ethereum, ademi merkeziyetçiliğe göre ölçeklenebilirliğe öncelik veren bu diğer Blockchain pazar payını kaybetmeye başladı” diyor.

Bitcoin

Ledn’in kurucu ortağı ve CSO Mauricio Di Bartolomeo’ya göre, Merge ile Ethereum’un çok daha ölçeklenebilir olacak. Ayrıca, kullanımı daha ucuz hale geleceği için rekabeti engellemeye başlaması muhtemel. Di Bartolomeo, şunları söylüyor:

Başarılı olursa, Merge, PoS Katman-1 rekabet eden Blockchain’lerin çoğuna büyük bir bulut koyacaktır. Birçoğu, kullanımı daha hızlı veya daha ucuz olduğu gerekçesiyle Ethereum ile rekabet ediyor. Ve Merge gerçekleştiğinde, bu zorunlu olarak doğru olmaktan çıkar. Bu alternatif Katman-1’leri artık tutmanın bir anlamı olmadığı tartışılabilir.

Bitcoin ve Ethereum riskli varlıklardan ne zaman ayrışacak?

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz Haziran ayında genel kripto piyasası değeri 1 trilyon doların altına düştü. Birçok yatırımcı dip noktanın nerede olduğunu tahmin etmeye çalışıyor. Ayrıca, Bitcoin ve Ethereum’un riskli varlıklardan ne zaman ayrılabileceğini anlamak istiyor.

Bitcoin

Dunleavy, ayrıştırmanın özellikle Ethereum için o kadar da uzak olmadığını söylüyor. Ve Merge’ün bunda kritik bir rol oynayacağını belirtiyor. Dunleavy, “Ya Bitcoin tam bir altın 2.0 değer deposu varlığı olacak ya da Ethereum bir dünya bilgisayar varlığı haline gelecek” diyor. Dunleavy, Ethereum için bu ayrışmanın Merge ile gelebileceğini söylüyor. Çünkü sadece Ethereum’un hodl ve staking getirisinin %8 ile %12 arasında olabileceğini kaydediyor.

Bu nedenle Dunleavy, Ethereum’un bu yıl ve gelecek yıllarda Bitcoin’i geride bırakacağını ileri sürüyor. Ayrıca, Bitcoin’in sonunda altının yaklaşık 12 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşacağını öngörüyor. Ancak ona göre, Ethereum için potansiyel çok daha yüksek.

Lider altcoin diğer zincirleri devralacak mı?

Hatta bazıları, Merge ile Ethereum’un diğer tüm Blockchain’leri potansiyel olarak silip süpürebileceğine inanıyor. Buna ilaveten kripto alanındaki birincil ağ haline geleceğini düşünüyor. Ernst & Young Global’ın Blockchain lideri Paul Brody, şunları söylüyor:

Çok işletim sistemi geleceğimiz yok. 20 farklı ağ standardımız yok. 30 yıl geriye giderseniz, internet protokolü farklı ağ türlerini birbirine bağlamak içindi. Bugün, farklı ağ türleri yok. Bu sadece internet. Tüm geliştirme ve mühendislik çalışmaları Ethereum ekosisteminde gerçekleşiyor. Bitcoin iyi gidiyor gibi görünse de uzun vadeli gelecek için endişeleniyorum.

Altcoin

Brody’ye göre en büyük ekosistem zamanla kazanma eğilimindedir. Ve lider altcoin Ethereum en büyük ekosistem. Günün sonunda, Ethereum’un üstünde Ethereum olacak. Birçok rakip Katman-1, önümüzdeki bir veya iki yıl içinde kendilerini Katman-2’ler olarak yeniden markalamak zorunda kalacak.

Ciddi riskler devam ediyor

Analistlere göre, yüksek iyimserliğe rağmen, Merge’ün başarılı olacağına dair hala bir garanti yok. Ayrıca Ethereum ve daha büyük kripto alanını etkileyebilecek olumsuz etkilere sahip olmayacağına dair somut bir durum bulunmuyor. Coinbase’in kurumsal araştırma başkanı David Duong, şu görüşleri beyan ediyor:

Geliştiriciler, zorluk bombasını şimdi beş kez geri attılar. Ama artık onun içindeyiz. Lider altcoin için blok sürelerinin aslında arttığını görüyorsunuz. Merge işlemini gerçekleştiremezsek acı verici olacak.

Duong, en büyük risklerden birinin teknik açıdan her şeyi aynı anda yapma baskısı olduğunu söylüyor. Duong, “Ethereum’un geliştiricileri, Merge’ü ve her şeyi aynı anda yapabilmeleri için terminal zorluğunu zorluk bombasının kendisiyle aynı hizaya getirmeye çalışıyorlar. Bu kolay bir iş değildir. Bu daha önce hiç olmadı. Bir Blockchain’n konsensüs mekanizmasını değiştirdiğini hiç görmedik. Bu çok önemli,” diyor.

ethereum

Di Bartolomeo, Ethereum’u teminat olarak kullanan birçok yatırımcıya ve yine Ethereum üzerinde çalışan çok sayıda akıllı sözleşmeye atıfta bulunuyor. Bu bağlamda Merge başarısız olursa bulaşma riski konusunda uyarıyor. Di Bartolomeo, “Muhtemelen bir kripto protokolünün gördüğü en karmaşık teknik güncellemelerden biri olacak. Risk altında olan çok şey var,” diyor.

İzlenmesi gereken başka bir şey de, PoW protokolünden kazanç sağlayan Ethereum madencilerine ne olacağı. Sonuçta, bütün bu insanlar milyonlarca dolar yatırım yaptı. Di Bartolomeo, şunları söylüyor:

Bu biraz karışıklık yaratacak. Çünkü tüm bu madenciler gidip farklı kripto paralar çıkarmaya çalışacaklar. Aynı faizi veya geliri başka bir Blockchain’den alamayacaklar. Bunun aynı zamanda bilgisayar donanımında da bazı dalgalanmalara neden olması mümkün.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Altcoin Projelerinde İzlenecek Olay Bu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!