SPK Başkan Yardımcısı Kripto Yasası Hakkında Konuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektörünün hızla büyümesi ile birlikte en önemli konulardan birisi de düzenlemeler oldu. Küresel olarak birçok düzenleyici üzerinde kripto odaklı baskılar artarken, ülkemizde de kripto para yasa çalışmaları sürüyor. Son olarak kripto para ve Blockchain teknolojisi hakkında konuşan SPK Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör, Blockchain önemini vurguladı.

SPK Başkan Yardımcısı: Kripto Düzenlemelerimiz Evrensel Olacak

Kripto paraların kullanımı ve popülaritesindeki artış, beraberinde dolandırıcılık gibi yasa dışı aktörlerin de artmasına neden olmuş durumda. Bu da düzenleyiciler üzerinde yoğun bir baskı oluşturuyor. Türkiye’de de bir süredir devam eden kripto para düzenleme çalışmaları merakla bekleniyor. “Blok Zincir Teknolojileri ve Hukuki Altyapısı” sertifika programında konuşan SPK Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör, SPK’nın kripto para ve Blockchain alanına bakış açısı hakkında şunları söyledi:

“Blok zinciri teknolojisi üzerinden kripto varlıklar üretiliyor. Biz blok zincir teknolojisini ve kripto varlıkları ayrı düşünüyoruz. En azından ilk aşamada. Yapılacak düzenlemelerde blok zincir teknolojisinin hayatın her alanında kullanımıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmesin, bir engel konulmasın. Bu temel şiarımız. Bu gelecekte çok etkili olacak. Bu sadece finansal bir ürün değil. Blok zinciri üzerinden üretilen finansal varlıkları ayrı düşündüğümüzü belirtmeliyim”

İlginizi çekebilir: Kripto Borsası Bit.com, İş Gücünü İkiye Katlamayı Planlıyor

Kripto para yasa çalışmalarında daha öncesinde taslaklar ortaya çıkmış ve tepki toplamıştı. Bu konu hakkında takipte olduklarını belirten Güngör, yatırımcıların yüzde 99.9’unun Blockchain’i bilmediğini söyledi:

“Tabi karşıt görüşler de var, onların da bilincindeyiz. Şu da deniyor: Kripto varlıklar blok zincir teknolojisinin gelişmesinin bir nevi yakıtıdır. Kripto varlıkları blok zincirinden ayrı düşünemezsiniz.

Şöyle bir gerçeklik var: Ülkemizde bu alana yatırım yapan kişilerin yüzde 99.9’u blok zincir tarafıyla ilgili bir bilgiye sahip değil. Bu kişileri cezbeden unsur kripto varlıkların fiyat hareketliliğidir”

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SPK Başkan Yardımcısı Kripto Yasası Hakkında Konuştu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!