Bitcoin (BTC)’de Olağandışı Balina Aktivitesi! Neler Bekleniyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni veriler, Bitcoin (BTC)’de dip alımlarının balinalar arasında tüm hızıyla devam ettiğini gösteriyor. Ancak analistler kısa vadeli görünüm konusunda temkinli olmaya devam ediyor.

Bitcoin (BTC)’de ‘olağandışı balina etkinliği’ var!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Bitcoin, hafta sonu oynaklığından en iyi şekilde yararlandı. Çünkü BTC bir haftadan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı. TradingView’den alınan veriler, Bitstamp’ta 21.868 dolara ulaşan lider kripto para birimini gösteriyor. Öte yandan, haftalık kapanıştan sadece birkaç saat sonra, 21.500 doların altında bir geri dönüş gerçekleşti. Bitcoin hala Mayıs’tan bu yana ilk ‘yeşil’ haftalık mumunu mühürlemek için sıraya girdi.

Etkinlik, düşük likiditeli hafta sonu trade’i sırasında hem yukarı hem de aşağı oynak koşulların geri dönebileceğine dair uyarıları takip etti. Yine de on-chain veriler, yükselişten önce Bitcoin’in en büyük hacimli yatırımcı grubu tarafından satın alındığına işaret ediyor. Popüler analitik kaynağı Game of Trades, şu paylaşımı yaptı:

Bitcoin’de olağandışı balina aktivitesi var. 1k-10k BTC dengesine sahip kuruluşlar tarafından tutulan arz, talepte büyük bir artış gördü. Trend onaylanacak mı görelim.

Bitcoin1.000-10.000 BTC açıklamalı grafiği / Kaynak: Game of Trades / Twitter

Ayrıca, on-chain analitik firması Glassnode’dan eşlik eden bir grafik yer alıyor. Grafik, BTC’nin bu ay 17.600 dolara düştüğü zamanlara göre belirgin bir şekilde arttığını gösteriyor. Bu arada balinalar BTC’yi 20.000 doların altında hevesle satın aldı. Aynı zamanda bu süreçte yeni destek kümeleri oluşturdu.

CME vadeli işlemler açığı büyük görünüyor

Ancak diğerleri için fiyat hareketine ilişkin muhafazakar görüşler norm olarak kaldı. Popüler analist Michaël van de Poppe, daha fazla yükselme şansını güvence altına almak için kesin olarak 21.600 doları kırma ihtiyacını görüyor. Ek olarak analiste göre, geçen hafta CME Group’un Bitcoin vadeli işlemlerinde 21.100 dolarlık kapanış fiyatı kısa vadeli bir hedef sağlayabilir. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Standart hafta sonu sahte çıkışları oluyor. Muhtemelen CME’de bitiyor. Bitcoin için 21,1 bin dolardan kapanıyor. Bu noktada henüz 21,6 bin doların üzerinde net bir kırılma yok.

BTCCME Bitcoin vadeli işlemleri 1 saatlik mum grafiği / Kaynak: TradingView

Aylık kapanış, neredeyse %33’lük aylık kayıplarla Bitcoin’in rekor düzeydeki en kötü Haziran’ını sağlamlaştırma yolundaydı. On-chain izleme kaynağı Coinglass’tan alınan verilere göre, Mayıs 2021 ile birlikte, bu aynı zamanda 2018 ayı piyasası dip seviyesinden bu yana en kötü performans gösteren ay olacak.

BitcoinBitcoin aylık getiri tablosu (ekran görüntüsü) / Kaynak: Coinglass

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin (BTC)’de Olağandışı Balina Aktivitesi! Neler Bekleniyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!