Wire Network’ün yeni protokolü Web3 birlikte işlerliğini çözmeyi amaçlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Layer-1 blockchain platformu Wire Network, blockchain birlikte işlerlik protokolü Universal Polymorphic Address Protocol’ü (UPAP) duyurdu.

Daha büyük çaplı kripto piyasasına kıyasla yeni bir alan olan Web3 ekosisteminde asıl etkileşim dijital ürünler ve NFT’ler üzerinden gerçekleşiyor. Ne var ki, sayıları giderek artan Web3 platformlarında eksik olduğu görülen birlikte işlerlik, hatasız Web3 deneyiminin önünde büyük bir engel olabilir. Wire Network, evrensel cüzdan adresi protokolüyle bunu değiştirmeyi hedefliyor.

Blockchain birlikte işlerliği, farklı blockchain ağları arasında kısıtlama olmadan bilgi paylaşabilme kabiliyetini ifade eder. Blockchain sektörünün gelişmesiyle birlikte yüzlerce yeni protokol ve blockchain standardı ortaya çıktı. Dolayısıyla farklı blockchain ağları arası etkileşim de daha karmaşık hale geldi. Birlikte işlerlik işte tam da bu boşluğu kapatmaya yardımcı oluyor.

Yeni UPAP protokolü, Web3 ekosistemindeki birlikte işlerlik sorununu çözmeyi amaçlıyor. Geçmişte diğer bazı birlikte işlerlik çözümleri sunulmuş olsa da, bunların çoğu belirli bir ekosistem veya likidite ve fon transferi gibi belirli bir sorun ile sınırlıydı.

Birlikte işlerlik çapraz zincirler, yan zincirler, vekil tokenler ve swap’ler gibi değişen yöntemler ile sağlanabiliyor. Geçmişte de Polkadot, farklı blockchain ağlarının daha büyük ve standart bir ekosisteme bağlanabilmelerini sağlayan bir çözüm ile, Cosmos ise blockchain’ler arası iletişim (IBC) protokolüyle birlikte işlerliğe odaklanmıştı.

Diğer yandan UPAP, tüm blockchain ağları arasında NFT alıp göndermek, kripto para swap’i gerçekleştirmek ve likidite pariteleri eklemek için evrensel okunabilir cüzdan adresiyle birlikte işlerlik çözümü sunuyor.

Mevcut çözümlerin çoğu karmaşıklığından sıyrılan UPAP, herhangi bir köprü veya kahin de gerektirmiyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Wire Network’ün yeni protokolü Web3 birlikte işlerliğini çözmeyi amaçlıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!