Rusya, SWIFT Engelini Aşmak İçin Blockchain Sistemi Geliştiriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası ticareti kolaylaştıran bir mesajlaşma sistemi de diyebileceğimiz SWIFT sisteminden Rusya, Ukrayna’ya açtığı savaş nedeniyle çıkarılmıştı. Rusya da küresel Swift sisteminin yerini alabilecek uluslararası ödemeler için dijital bir sistem başlatmak için bir Blockchain platformu geliştirdiklerini duyurdu.

Rusya SWIFT’in Yerini Almak İçin Blockchain Sistemi Geliştiriyor

Rus bankaları, Rusya-Ukrayna savaşına tepki olarak Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar sayesinde geçtiğimiz Şubat ayında SWIFT sisteminden çıkarılmıştı. O zamandan beri Moskova, dış ticaret işlemlerini korumak için SWIFT‘e alternatif bir finansal ödeme sistemi aramaya çalışıyor.

Son olarak Rusya SWIFT sisteminin yerini alabilecek uluslararası ödemeler için dijital bir sistem başlatmak için bir Blockchain sistemi geliştirmeye karar verdi.

İlginizi çekebilir: Ukrayna, Avrupa Blockchain Ortaklığına Katıldı

Söz konusu geliştirilen Blockchain sistemi Rusya’nın ithalatlarını dolar yerine ulusal para birimi olan Ruble’de ödemesine izin verecek. Rostec grubuna göre, yeni sistem aynı zamanda yabancı ülkelerin Rusya’dan yaptıkları ithalatları kendi ulusal para birimlerinde de ödemelerini sağlayacak.

Ayrıca Rusya yeni sisteminin, Rus bankalarının Batı yaptırımları altında izole edildiği “SWIFT sistemi tarafından sağlanan uluslararası ödeme hizmetlerine gerçek bir alternatif sağlayabileceğini” iddia ediyor.

Hatırlatmak gerekirse SWIFT sistemi ise yurt içi veya yurt dışındaki banka hesaplarına, döviz olarak gerçekleştirilen tüm para transferlerinin yapımasını sağlayacan bir sistem.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rusya, SWIFT Engelini Aşmak İçin Blockchain Sistemi Geliştiriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!