NYC Belediye Başkanı Eric Adams, PoW madenciliği yasağına karşı çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New York City Belediye Başkanı Eric Adams, eyalette Bitcoin madenciliğini önümüzdeki iki yıl boyunca yasaklamanın bir adım gerisindeki yasa tasarısına karşı çıktı.

Söz konusu yasa tasarısı, tamamen yenilenebilir enerji kullanmayan iş ispatı (PoW) kripto madenciliğini iki yıl yasaklamak için tasarlandı. Diğer yandan New York eyaletinin çevre sorunları müdürlüğü, madenciliğin çevreye olan etkilerini de soruşturuyor. 3 Haziran’da Eyalet Meclisi’nden geçen yasa tasarısı, yürürlüğe konmak için Vali Kathy Hochul’un imzasını bekliyor.

Belediye başkanı, pazartesi günü Crain’s’e yaptığı açıklamada Hochul’dan yasa tasarısını eyalet halkına vereceği ekonomik zarar nedeniyle veto etmesini talep edeceğini söyledi. Kripto sektörünün destekçilerinden olan Adams, daha önce maaşını nakit yerine Bitcoin (BTC) ile almayı kabul etmişti.

SCOOP @CrainsNewYork I sat down with @NYCMayor Eric Adams today and learned he’s going to ask @GovKathyHochul to veto the #cryptocurrecy crypto mining bill that places a two year pause on new mining operations. Read it here: https://t.co/X0zjbJWJ8J

— Brian Pascus (@brianpascus) June 13, 2022

Yasaya karşı madencilerin yanında duran belediye başkanı, “kripto paralara harcanan milyarlarca dolar ile” eyalet ekonomisini canlandırmaya yardımcı olmak isteyen madenciler için “yeni engeller oluşturmaya devam edemeyeceklerini” söyledi.

Yasa tasarısının meclis üyesi Anne Kelles gibi destekçileri, fosil yakıt kullanan enerji santrallerinin, eyaletin karbon emisyonunu 2050’ye kadar yüzde 85 azaltma hedefi yolunda engel olacağını düşünüyor. New York, fosil yakıt kullanan enerji santrallerini kapatarak elektriğinin yarısından fazlasını yenilenebilir kaynaklardan elde etmeye başladı.

Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’ne (CBECI) göre, New York ülkede Bitcoin hash gücüne en çok katkı sağlayan dördüncü eyalet konumunda.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NYC Belediye Başkanı Eric Adams, PoW madenciliği yasağına karşı çıktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!