Güney Kore Kripto Borsalarından Ortak Danışma Organı Kararı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore kripto borsalarından ortak danışma organı kararı. Terra (LUNA) felaketinin tekrarını önlemek için önde gelen Güney Kore kripto para borsaları bir danışma grubu oluşturmaya karar verdi.

Borsalar, Ortak Danışma Organı Oluşturuyor

Güney Kore haber sitesi YNA bugün Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax gibi borsaların kripto paraları listelemeden önce ciddi adımlar atmayı seçtiğini belirtti. Karar, borsaların çoğunluğunun Terra ekosisteminin çöküşünden sonra işbirliği eksikliği nedeniyle eleştirilmesinden sonra geldi. Borsalar yaptığı açıklamada, “kripto para birimi endüstrisinde düzenleme ve yatırımcıları koruma” başlıklı hükümet yetkilileriyle yaptıkları toplantının ardından kararı aldıklarını söyledi. Borsaların bir danışma kurulu oluşturmadan önce, işlemin ilk aşaması olarak bir “ortaklık anlaşması” imzaladıkları bildiriliyor. Bir sonraki adım, acil bir durumda bir iletişim kanalı olarak kullanılabilecek listeleme standartlarını geliştirmeye odaklanmaktır. Danışma konseyi, teklife göre üç bölüme ayrılacak: işlem desteği, piyasa izleme ve uyum prosedürü şeklinde olacaktır.

Kripto para uyarı sistemi ve”de-list etme” kuralları, teklifin ilk ana bileşenleri olacak. Eylül ayında bu prosedür uygulanacaktır. Borsalar ayrıca teknik arka planlar, görevler ve kripto para birimi girişimleri için değerlendirme raporları gibi önemli bilgiler içeren raporlar yayınlayacak. Danışma konseyi, kriz stratejileri hazırlayacak ve LUNA’nın çöküşü gibi bir krizde para yatırma ve çekme işlemlerini etkinleştirmenin uygun olup olmadığı gibi konuları tartışacak. Geri bildirimin 24 saat içinde erişilebilir olacağı iddia ediliyor.

Hedefte, Yatırımcı Eğitimi ve Kripto Reklamları Var

Kuruluş, Ekim ayı sonuna kadar güncellenmiş kripto para birimi tarama standartlarının yanı sıra risk değerlendirmesi ve pazarlamayı duyurmayı planlıyor. kurum, teknolojik verimliliğe dayalı kripto para birimlerini değerlendirmek için eski yöntemini terk edeceğini itiraf etti. Yeni kılavuz ise, “ponzi şeması” gibi hileli faktörleri analiz ederek bir projenin fizibilitesini analiz edecek. Ajans, yeni kripto para birimlerini değerlendirirken, kara para aklama olasılığı ve bağımsız uzmanlardan gelen raporlar gibi kriptoyla ilgili diğer suç unsurlarını da dikkate alacak.

Güney Kore Merkez Bankası Kendi Kripto Para Birimini Çıkarıyor • Coinkolik

Ayrıca kurum, yatırımcı eğitiminden sorumlu olacak ve borsa müşterilerinin herhangi bir kripto para birimi satın almadan önce eğitim kaynaklarına erişmesini sağlayacak. Kripto para yatırım promosyonları da tüketici güvenliği açısından titizlikle incelenecek. Terra olayının hemen ardından Güney Koreli yetkililer, sıkı kripto düzenlemelerine odaklanan bir grup düzenlemeye tasarlıyorlar.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güney Kore Kripto Borsalarından Ortak Danışma Organı Kararı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!