Bitcoin 23.800 doların altına indi – Kripto piyasasının değeri 1 trilyon dolardan düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı, 13 Haziran Wall Street açılışından önce devam eden satış baskısı ile karşı karşıya. Öte yandan Ether (ETH) de birkaç yılın en düşük seviyelerini tekrar ziyaret ediyor.

BTC/USD 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Bitcoin 24.000 dolar için savaşıyor

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre, BTC/USD paritesi mayıs ortasında belirlenen on ayın en düşük seviyelerini geride bıraktı.

Birden fazla cephede mücadele veren en büyük kripto para birimi, pek çok düşüş tetikleyicisine maruz kaldı. Bu düşüş tetikleyicilerinin bazıları kripto para ekosisteminden bazılarıysa makro cepheden geliyor.

FinTech protokolü Celsius, operasyonlarını durdurduktan sonra yok olmanın eşiğine geldi ve milyarlarca dolarlık teminat kripto piyasaları için yeni bir riske dönüştü. Mayıs ayında yaşanan olaylara ironik bir şekilde benzer biçimde gelişmeler yaşanırken Bitcoin ve altcoin fiyatları sert düşüşe devam etti.

Asya piyasalarının satış yapması ve Wall Street vadeli işlemlerinin geçen haftaki düşüş trendini sürdürmeye hazır görünmesiyle birlikte makro koşullar pek de iyi değil.

Enflasyon endişeleri de benzer şekilde, ABD Merkez Bankası’nın 15 Haziran’da yapacağı faiz artırımı konusunda beklentileri artırdı.

Popüler analist Crypto Chase “Uzun bir ayı piyasası” olarak tanımlandığı durumu şöyle özetledi:

İşin aslı, Fed’in ne zaman hamlesini değiştireceğini, Ukrayna’daki savaşta yaşanacak gelişmeleri, yakın gelecekteki ABD başkanlık seçimi sonuçlarını ve tedarik zinciri sorunlarını bilmiyoruz. Piyasalar belirsizliği sevmiyor. Elbette bir fiyat oynaklığında al sat yapabilirim, ama uzun vadeli yatırım? Henüz değil.

Hem uzun hem de kısa zaman dilimlerinde daha güvenli yorumlar yapanlar da vardı.

Here is your smart money. Since our Wave 3 peak at 65k they have increased $BTC holdings from approx. 11M to over 13M. This is a re-accumulation range, not distribution. Look at the comments below- most say “they must be selling” or “they already sold”. Nah, the data doesn’t lie. https://t.co/LVLhiNWNxM pic.twitter.com/2QqXEKWmDY

— CrediBULL Crypto (@CredibleCrypto) June 13, 2022

Cointelegraph’a yazılarıyla katkıda bulunan Michaël van de Poppe şunları söyledi:

Normal ve son derece beklenen bir durum. Ancak bu faiz beklentisi büyük artışlara (75 baz puan) doğru ilerliyor. Bunu ummuyorum. Muhtemelen 50 baz puan olacak. Piyasalar her zaman aşırı tepki verir.

Bu arada kripto para piyasasının toplam değeri, Şubat 2021’den bu yana ilk kez 1 trilyon doların altına düştü.

Kripto para piyasasının değerine ait 1 haftalık mum grafiği. Kaynak: TradingView

Ethereum 1.000 dolar fiyat hedefiyle karşı karşıya

Düşüş sürecine devam eden altcoin piyasasında, gün içindeki kayıplar daha da derin oldu.

İlgili: 2020’den beri en kötü kapanış — Bitcoin yatırımcılarının izlemesi gereken 5 faktör

Hafta sonu fiyatı sert biçimde düşmeye devam eden Ether, Bitcoin’in önceki blok ödül yarılanması (halving) döngüsü sırasında yakaladığı tüm zamanların en yüksek seviyesinin altında işlem görüyor.

This is the last time $ETH went oversold on the weekly (hasn’t confirmed here yet).

I had no followers, but macro bottom ticked it.

Note, you can push way lower on weekly rsi, not trying to catch a bottom. https://t.co/kLCynTKTcS

— The Wolf Of All Streets (@scottmelker) June 12, 2022

ETH/USD paritesi bu yazı yazılırken 1.230 dolar civarında dalgalanıyordu. En son Ocak 2021’de bu seviye görüldü. Eski döngünün Ocak 2018’de belirlenen zirvesi 1.530 dolar civarındaydı.

ETH/USD 1 haftalık mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Kripto girişim sermayesi fonu Placeholder’ın kurucusu Chris Burniske, “İşler o kadar hızlı kötüye gidiyor ki BTC ve ETH için 200 haftalık basit hareketli ortalama (SMA) ciddi şekilde test edilecek” dedi ve ekledi:

ETH muhtemelen bunu net bir şekilde kırar ve 1.000 dolarlık daha büyük psikolojik teste yönelir. BTC daha büyük bir mücadele verecek, ancak ufuktaki bulutlar göz önüne alındığında, 20.000 dolar ve altına inmesi imkansız değil.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin 23.800 doların altına indi – Kripto piyasasının değeri 1 trilyon dolardan düştü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!