TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’dan Metaverse Müjdesi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TRT genel müdürü Mehmet Zahid Sobacı’dan Metaverse müjdesi. Metaverse ile ilgili harika bir haber geçtiğimiz günlerde “TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Forumu”na geldi. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT’nin Metaverse üzerinde çalıştığını ifade etti.

Sobacı şu açıklamaları yaptı:

Şu hususu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki hem TRT hem de yayıncılık tarihi için çok önemli bir dönüm noktasına hep birlikte şahitlik ediyor olacağız, yani TRT Metaverse’nin doğuşuna. Görülen o ki, bireyleri, toplumları, devletleri, politikaları ve bütün bir dünyayı kasıp kavuran bu değişim ve dönüşüm silsilesinde başrolü önümüzdeki dönemde web 3.0 ve blockchain üzerine inşa edilen ‘metaverse’ alacaktır. Üç boyutlu ve uçtan uca tasarımsal-deneyimsel yapısıyla bir nevi internetin halefi olacak ‘metaverse’, insanların, nesnelerin, hayallerin dijital temsilciler aracılığıyla yaşayacağı yer olarak tanımlanıyor. ‘Metaverse’nin 2030’a kadar 13 trilyon dolarlık bir pazara ulaşması, 2080’e kadar ise dünyadaki en büyük teknoloji pazarı haline gelmesi ve dünyanın yayın, yapım, eğitim, çalışma modellerini kökten dönüştürmesi öngörülüyor. TRT’nin ‘metaverse’de ön sıralardaki yerini alması ve bu mecrada en güçlü yayın kuruluşlarından biri olması amacıyla Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen ‘metaverse’ dizayn ve teknoloji şirketleriyle iş birliği gerçekleştirerek tasarım ve teknolojik altyapı çalışmalarına başladık.

Sobacı, TRT Metaverse’de kanal değiştirmenin yerini mekan değişikliğine bırakacağını, hayranların en sevdikleri müzisyenlerle yan yana oturabileceğini belirtti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’dan Metaverse Müjdesi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!