Vitalik, Optimism'in yönetişim yapısına ve OP Gas teklifine destek veriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum kurucu ortağı, projelerin DeFi ve DeGov’da kripto para oylamasını bırakmaları gerektiğini savunuyor.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Optimism’in yeni yönetişim yapısına destek verdi. Gas ücretleri için OP tokenin kullanılması gibi tekliflerin “token sahibi olmayanların çıkarlarını gözeten bir yöntem” olduğunu vurguladı.

İkinci katman Ethereum ölçekleme çözümü, yeni yönetişim projesi “Optimism Collective”in bir parçası olarak, 1 Haziran’da uzun zamandır beklenen OP token airdrop işleminin ilk turunu gerçekleştirdi.

Optimism’in yeni yönetim yapısı, “Token House” ve “Citizens’ House” olarak adlandırılan iki kategoriyi içeriyor. İlki, OP yönetişim token sahiplerinden oluşuyor ve ikincisi, benzersiz vatandaşlık NFT sahiplerinden oluşuyor.

Buterin’in 2 Haziran’dan itibaren Gas ücretleri için OP yönetişim tokenini kullanma önerisine tam olarak katılıp katılmadığı veya böyle bir tartışmanın gerçekleşmesinden memnun olup olmadığı belirsiz olsa da, bugün Twitter’da şunları yazdı:

This is a great example of why I’m so proud of @optimismPBC for adding non-token governance (the Citizen House).

Optimism explicitly has goals *other* than just “make OP go up”, and the only way to do that long-term is with explicit representation of non-token-holder interests. pic.twitter.com/vofVVx53mC

— vitalik.eth (@VitalikButerin) June 3, 2022

Her iki seçenek de proje teşvikleri, protokol yükseltmeleri ve hazine fonlarıyla çalışırken Token House ile çoğunlukla farklı hedefleri denetlenecek ve Citizens’ House geriye dönük kamu malları finansmanına odaklanacak.

İkili ayrıca ağ parametreleri ve Citizens’ House’a yeni vatandaşlıklar verilmesiyle ilgili yönetim kararlarını paylaşıyor. Bu, Buterin’in takdir ettiği bir yön.

Optimism’e göre, Citizen House bünyesindeki vatandaşların sayısı zamanla artacak ve “Vatandaşlıkların dağıtılması mekanizması, Token House’dan gelen girdilerle Vakıf tarafından belirlenecek.”

Buterin birkaç kez, oylama sürecine hakim yönetişim token sahibi balinaların riskli olmasından dolayı, kripto sektörünün merkeziyetsiz finansta (DeFi) veya merkeziyetsiz yönetişimde (DeGov) “kripto para oylamasının ötesine geçmesi” gerektiğine dair düşüncelerini paylaştı

Dün Optimism yönetişim forumunda fikir ve geri bildirimler alanında ortaya atılan OP Gas ücret teklifi karışık duygular içeriyor.

Gas ücreti teklifi: Optimism yönetim forumu

Birçoğu, genel olarak OP’ye daha fazla fayda sağlayacağını belirterek kısa ve keskin anlaşma yorumları sunarken, birçok kişi neden fikre karşı olduklarını açıkça belirtmek için mesai harcadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Vitalik, Optimism'in yönetişim yapısına ve OP Gas teklifine destek veriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!