Enerji devi şirketten Bitcoin madencilerine "jeotermal" çağrısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenilenebilir enerji tesisinden yararlanmak isteyen Bitcoin madencilerine kapılar ardına kadar açıldı.

Enerji devi şirket, Bitcoin (BTC) madencilerine daha yakın yerlere taşınmaları ve daha fazla yenilenebilir enerji kullanmaları konusunda çağrıda bulundu.

KenGen, enerjisinin yüzde 86’sının yenilenebilir kaynaklardan, çoğunlukla jeotermal yöntemle Great Rift Valley’deki toprak kaynaklı ısı ceplerinden üretildiğini iddia ediyor. Yerel haber kaynağı The Standard, KenGen’in Olkaria’daki yeni sanayi parkında, Bitcoin madencilerine kiralanabilecek jeotermal elektrik santralinin yakınında yer olduğunu bildirdi.

KenGen’deki jeotermal geliştirme müdür vekili Peketsa Mwangi, şirketinin madencilerin Kenya’ya çağırma konusunda istekli olduğunu söyledi:

Onları burada tutacağız çünkü yerimiz var ve güç kaynağına yakın. Bu da istikrara yardımcı oluyor.

Coşkulu açıklamalara rağmen, Kenya’ya gitmek isteyen madencilere dair henüz bir rapor yok.

Cambridge’in Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi (CBECI), doğu Afrika ulusunun şu anda bilinen hiçbir Bitcoin madencilik operasyonuna ev sahipliği yapmadığını, ancak bölgenin tahmini 10.000 MegaWatt (MW) jeotermal enerji kapasitesi sayesinde madenciler için ideal gibi göründüğünü söyledi.

KenGen, Kenya finans haber kuruluşu Capital FM’e göre, nisan ayında başka jeotermal enerji santrali kurduktan sonra şu anda maksimum 863 MW üretim kapasitesinde çalışıyor.

Madencileri ülkeye davet ederek KenGen aynı anda birkaç hedefe ulaşabilir. Madencilerin dünya çapında büyük bir inceleme altına alınan çevresel sürdürülebilirliğini artırabilir. Madencilik, CBECI’ye göre, Hollanda’nın tamamından daha fazla, yılda 119,5 Terrawatt saat (TWh) tüketiyor. Sadece 31 ülke daha fazla enerji tüketiyor.

Ayrıca, toplam arzı artırmak ve maliyeti azaltmak için KenGen’in elektrik şebekesinde daha fazla gelişme söz konusu olabilir. Statista’ya göre Kenya şu anda bir kilovat saatin (KWh) yaklaşık 0,22 dolara mal olduğu dünyanın en pahalı 12’nci elektriğine sahip.

Ülkedeki yüksek elektrik maliyeti, elektrik dağıtımındaki adaletsizlikten kaynaklanıyor olabilir. Dünya Bankası’na göre, 2020 yılına kadar nüfusun sadece yüzde 70’i merkezi şebekeye erişebiliyordu. Enerji şebekesi takipçisi Energypedia, Kenya’nın şebekeye bağlanmanın yüksek maliyetinin, genişlemesinin önünde “büyük bir engel” oluşturduğunu belirtiyor.

İlgili: Günlük Bitcoin madencilik geliri son 11 ayın en düşük seviyesine indi

Kenya hükümeti ayrıca madencilerden alınan ücret ve hatta vergiler yoluyla daha fazla gelir elde edebilir. Örneğin, Kazakistan hükümeti, 2022’nin ilk çeyreğinde yalnızca 1,5 milyon dolar elde etmesine rağmen, önümüzdeki beş yıl içinde madencilerden 1,5 milyar dolar gelir elde etmeye hazırlanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Enerji devi şirketten Bitcoin madencilerine "jeotermal" çağrısı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!