Optimism airdrop etkinliği ters tepti: OP token fiyatı yüzde 40 düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Optimism tarafından düzenlenen airdrop etkinliğinden sonra OP tokenin fiyatı çakıldı.

Optimism protokolünün yeni piyasaya sürülen yönetişim tokeni OP, yakın zaman önce 2,10 dolarla zirveyi gördüğünden bu yana yüzde 40 değer kaybetti. Topluluğun önde gelen üyeleri, gelecekteki airdrop süreçlerinde tokenleri direkt satmayı yasaklamayı düşünüyor.

Cointelegraph salı günü, ikinci katman Ethereum ölçeklendirme çözümünün ilk OP yönetişim token airdrop’una yönelik talep olduğunu, token arzının yüzde 5’ine denk gelen kısmın yaklaşık 250.000 kullanıcıya dağıtıldığını bildirmişti.

CoinGecko verilerine göre token 2,10 dolara yükselmeden önce kabaca 1,43 dolardan işleme açıldı. Ancak gün içinde birçok kullanıcı ücretsiz airdrop sürecinden faydalanınca OP fiyatı 1,09 dolara kadar düştü. Bu yazı yazılırken 1,18 dolara geri döndü. Toplamda 43 düşüş yaşandı.

Yesterday was an absolute whirlwind. It wasn’t without hiccups, but to much excitement, OP was born. 🔴‿🔴

We’ll have an extensive retro on Drop Day next week. Meanwhile, we want to share some stats coming out of the launch.

With >50% of Drop 1 now claimed, let’s dive in! pic.twitter.com/oGnxB47E3f

— Optimism (✨🔴_🔴✨) (@optimismPBC) June 1, 2022

OP’nin fiyatındaki keskin düşüşün ardından, Optimism topluluğunun üyesi olan OxJohn, Optimism yönetişim forumunda airdrop tokenlerinin yüzde 100’ünü satan adresleri sistem dışında tutmak için öneride bulundu. Gönderi, topluluktan önemli miktarda ilgi gördü ve 11.200 görüntüleme, 305 yanıt ve 595 beğeni elde etti.

OxJohn, airdrop etkinliklerinin topluluk için “ters etki” meydana getirdiğini ve yönetişim sürecini sulandırdığını öne sürerek, en az 32.000 OP token alan ve bunları derhal piyasaya satan birkaç adrese vurgu yaptı.

OP hodler ise, bu hesapların bir sonraki OP airdrop turuna dahil edilmemesi gerektiğini ve “bu davranışta bulunan herkesin” süreçten hariç tutulması gerektiğini önerdi.

Optimism Collective, tokenlerini direkt satacak bu tür paralı askerleri neden ödüllendirmeye devam etsin? Gelecekteki airdrop etkinliklerinde neden bu adresler ödüllendirsin?

Teklif, yalnızca fikir ve geri bildirim için sunuldu. Oylanma aşamasında değil. Yönetim topluluğunun tepkisi şu ana kadar biraz karışık görülüyor. Bazı kullanıcılar tam destek verirken diğerleri ise fikri tamamen reddediyor.

Kullanıcı Mohammedt75, “Çok doğru bir nokta. Uzun vadeyi önemseyen insanları teşvik edin ve ekosistemi umursamayanların dışarıda tutulmasını sağlayın” ifadesini kullandı.

Mgomes, “Airdrop etkinliğinin amacının, insanları zinciri kullanmaya teşvik etmek olduğunu belirtti. Onu satmayı planlasalar bile sorun değil, çünkü Optimism’i kullandılar ve zinciri beğendilerse kullanmaya devam edecekler” görüşünü savundu.

The proposal to punish $OP airdrop dumpers by excluding them from future airdrops is some Paraswap shit lol. Yes go punish the only people that have used your chain. Make sure they go straight to your competitor Arbitrum and never come back.

— NoSleepJon 💤 (@nosleepjon) June 1, 2022

Yaklaşık 700 bin takipçisi bulunan ve en popüler kripto Twitter kullanıcılarından biri olan UpOnly, kripto podcast’inin ortak sunucusu Cobie ile birlikte teklife alaycı tavrıyla yanıt verdi.

Cobie, forumda, “gelecekteki airdrop işlemleri için genişletilmiş elverişsizlik” başlıklı uzun bir karşı teklif sundu.

“Bu öneriye destek vermemem, ama bu görüşe katılmadığımdan değil. Tam tersine bu öneri yeterli olmadığı için destek vermiyorum” dedi.

Optimism Collective olarak, son altı ayda token satan herkesin gelecekteki airdrop süreçlerinden çıkarılmasını öneriyorum. Bu insanlar, istenmeyen bir davranış sergiliyor. Onları ‘gelecekteki potansiyel satıcılar’ şeklinde değerlendirebiliriz.

The post that *legitimately suggests banning sellers* is allowed on the Optimism forum.

But a parody of that post is offensive, abusive and a violation of community guidelines and will be deleted.

Thanks for the memories. pic.twitter.com/Ru0oFnZufw

— Cobie (@cobie) June 1, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Optimism airdrop etkinliği ters tepti: OP token fiyatı yüzde 40 düştü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!