Zincir üstü verilere göre Bitcoin sahipleri zararda olsa bile satmıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BTC pozisyonlarının bir kısmı zararda olsa da, veriler uzun vadeli yatırımcıların biriktirdiğini gösteriyor.

Ayı piyasaları genellikle cesareti kırılmış yatırımcıların pozisyonlarını terk ettiği ve sektöre girişler azaldıkça varlık fiyatlarının konsolide olduğu veya dip sürecinin yaşandığı bir dönemdir.

Glassnode’un yakın tarihli raporuna göre, fiyatların 30 bin doların altına düştüğü süreçte sadece uzun vadeli Bitcoin (BTC) sahiplerinin kaldığı ortaya çıktı.

Yeni alıcıların eksikliği, 2021 Mayıs’ındaki kripto piyasasındaki satıştan sonra görülen ve geçen ay plato oluşturan, içinde meblağ bulunan cüzdan sayısına bakıldığında anlaşılabiliyor.

İçi boş olmayan Bitcoin cüzdanlarının sayısı. Kaynak: Glassnode

Mart 2020 ve Kasım 2018’de meydana gelen ve ardından “boğa rallilerini başlatan” zincir üstü faaliyette yükselişin yaşandığı satışlardan farklı olarak güncel satışlar henüz “yeni bir kullanıcı akışı ortaya çıkarmadı. Glassnode analistleri, bunun mevcut aktivitenin ağırlıklı olarak uzun vadeli yatırımcılar tarafından yönlendirildiğini gösterdiğini söylüyor.

Yüklü birikim belirtileri

Birçok yatırımcı BTC’nin yatay fiyat hareketine yüz çevirirken kimileriyse bunu birikme fırsatı olarak görüyor. Son iki hafta boyunca “0,9’un üzerinde mükemmele yakın değere ulaşan Bitcoin birikim trend skoru” bu görüşü destekliyor.

Bitcoin birikim trendi değeri. Kaynak: Glassnode

Glassnode’a göre, düşüş trendleri sırasında bu verideki yüksek değerler “yatırımcı psikolojisi belirsizlikten değer birikimine geçerken genellikle fiyatta çok önemli bir düzeltmeden sonra tetikleniyor.”

Bitcoin’in şu anda birikim aşamasında olduğu fikri, aşağıdaki tweet’te Twitter takipçilerine “Neden satın almıyorsunuz?” diye soran CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju tarafından da ortaya atıldı.

Verilere daha yakından bakıldığında, son birikim sürecinin büyük ölçüde elinde 100 BTC’den az olan kuruluşlar ve 10.000 BTC’den fazla olan kuruluşlar tarafından yönlendirildiğini gösteriyor.

Son fiyat hareketinde, 100 BTC’den daha azına sahip olan cüzdanların toplam bakiyesi, Glassnode’un “LUNA Foundation Guard tarafından tasfiye edilen net 80.081 BTC’ye oldukça benzer” biçimde 80.724 BTC olarak hesaplandı.

Elinde 100 BTC’den az olan kuruluşların arzı. Kaynak: Glassnode

10.000 BTC’yi aşan varlıkları bulunan kuruluşlar, aynı dönemde bakiyelerine 46.269 BTC eklerken, 100 BTC ila 10.000 BTC tutan kuruluşlar, “maliyetlerinde nispeten az net değişiklik olduğunu düşündüren 0,5 civarında daha tarafsız bir seviyede” kaldı.

Uzun vadeli yatırımcılar hala aktif

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları, mevcut fiyat hareketinin arkasındaki ana itici güç gibi görünüyor. Bazıları aktif olarak birikiyor ve diğerleri ise ortalama yüzde 27 oranında kayıp yaşıyor.

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının harcanan çıktı kâr oranı. Kaynak: Glassnode

Uzun vadeli yatırımcılar grubunda görülen satışlara rağmen, bu cüzdanların elindeki toplam arz yakın zamanda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 13 milyon BTC’ye geri döndü.

Glassnode şöyle yazdı:

Önemli ölçüde kripto para dağıtımı gerçekleşmediği sürece, bu arz verisinin önümüzdeki 3 ila 4 ay boyunca tırmanmaya başlamasını bekleyebiliriz. Yani uzun vadeli yatırımcılar kademeli olarak satın almaya devam ettiğini gösteriyor.

Son fiyat dalgalanması, kendini Bitcoin’e adamış yatırımcılardan bazılarını zorlamış olabilir, ancak veriler, Bitcoin sahiplerinin çoğunluğunun “zararda olsa bile” varlıklarını harcamak istemediğini gösteriyor.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Zincir üstü verilere göre Bitcoin sahipleri zararda olsa bile satmıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!