Kazakistan’ın Kripto Para Madenciliğinden Elde Edeceği Gelir Beklentilerin Altında Kaldı: 1.5 Milyon Dolar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazakistan hükümeti, 2022 yılının ilk çeyreğinde kripto para madenciliğinden elde edilen bütçe kazançlarını bildirdi.

Kazakistan Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Komitesi, 30 Mayıs Pazartesi günü 2022 yılının ilk çeyreğinde yerel kripto madencileri tarafından ödenen toplam enerji ücretleri hakkında bir rapor yayınladı.

Rapora göre hükümetin 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren dijital madencilik ücreti getirmesinin ardından Kazakistan bütçesine, 2022 yılının ilk çeyreğinde kripto madenciliğinden elde edilen 652 milyon Kazakistan tengesi (1.5 milyon dolar) enerji ücreti eklendi.

Raporda, hükümetin “enerji güvenliğini sağlamak” için çok sayıda kripto madenciliği firmasını kapatmasından dolayı beklenen ücretlerin önemli bir kısmının alınmadığını vurgulayan komite, ek olarak hükümetin yeni kripto tasarısının bir parçası olarak kripto para madenciliği için yerel ücretleri artırmayı düşündüğüne yer verdi.

Komite ayrıca dijital madencilikle ilgili ödemelere ilişkin vergi raporlamasının Kazakistan’ın vergi kanunu tarafından sağlanmadığını ve ücretlendirmenin 1 kWh başına 1 Kazakistan tengesi (0,0024 dolar) olduğunu belirtti.

Kazakistan Veri Merkezi Endüstrisi ve Blockchain Derneği, 2021 yılının sonlarına doğru yaptığı bir tahminde kripto para madenciliğinin ülkeye beş yıl içerisinde 1.5 milyar dolar gelir getirebileceğini söylemişti.

Kazakistan, Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’nin (CBECI) en son verilerine göre Ocak 2022 itibariyle sahip olduğu %13’lük hash oranı payıyla ABD ve Çin‘in ardından dünyanın en büyük üçüncü Bitcoin madenciliği bölgesi konumunda bulunuyor.

Kazakistan’ın Kripto Para Madenciliğinden Elde Edeceği Gelir Beklentilerin Altında Kaldı: 1.5 Milyon Dolar isimli makale Tuğay Kaynar tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kazakistan’ın Kripto Para Madenciliğinden Elde Edeceği Gelir Beklentilerin Altında Kaldı: 1.5 Milyon Dolar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!