Tether piyasasının mayıs ayındaki değer kaybı 10 milyar doları aştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırımcılar, Tether piyasasından ay başından beri 10 milyar dolardan fazla para çekti.

Terra (LUNA) ve ekosistemin stablecoin’i TerraUSD’nin (UST) çöküşü, tüm kripto sektörünü etkileyen zincirleme etkilere yol açtı. UST’nin dolara endeksini kaybetmesinin yol açtığı endişeler, Tether (USDT) dahil diğer stablecoin’leri de etkiledi.

Kurumsal dijital varlık veri kaynağı Kaiko, 23 Mayıs’ta yayınlanan “Stablecoin’lerden Güvenliğe Kaçış” raporunda USDT’nin mayıs ayındaki ciddi değer kaybına dikkat çekti. Rapora göre yatırımcılar, Tether piyasasından ay başından beri 10 milyar dolardan fazla para çekti.

UST’nin ardından Tether da 12 Mayıs’ta dolara endeksini kısa bir süreliğine kaybetti ve yatırımcıların stablecoin’lere olan güvenini daha da zedeledi.

CoinMarketCap verilerine göre USDT’nin mayıs başında 83,17 milyar dolar olan piyasa değeri, 25 Mayıs itibarıyla 73,20 dolara geriledi.

Tether CTO’su Paolo Ardoino hiçbir itfa talebinin geri çevrilmediğini söylese de, yalnızca onaylı kullanıcılar için ve 100 bin dolar alt sınırıyla sunulan işlemler, Kaiko’ya göre kullanıcıları paralarını borsalarda nakde çevirmeye yönlendiriyor ve dolayısıyla satış baskısını artırıyor.

Diğer yandan Kaiko, Tether’ın yeni çeyreklik raporunda duyurduğu yeni rezerv dağılımını da sağlıklı bulmuyor. Tether, 19 Mayıs’ta yayınlanan rezerv raporunda finansman bonolarına ayrılan oranın yüzde 30’un üzerinden yüzde 24’e düşürüldüğünü, hazine bonolarına ve para piyasası fonlarına ayrılan oranın ise artırıldığını açıkladı.

Finansman bonolarının görece daha az likit ve nakitten daha riskli görüldüğünü belirten Kaiko, şöyle devam etti:

“Risk ve likidite bakımından para piyasası fonları, finansman bonolarına epey benzer.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tether piyasasının mayıs ayındaki değer kaybı 10 milyar doları aştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!