Avalanche fiyatında korkutan senaryo: Bu modele göre AVAX yine çakılabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güçlü düşüş verileri, Avalanche’ın teknik olarak daha da gerileyeceğine dair belirtiler gösteriyor.

Avalanche (AVAX) fiyatı, 23 Mayıs’ta yüzde 0,5 değerlenerek 31 doların üzerine çıktı, ancak ortaya bir “ayı flaması” çıkaran işlem aralığında sıkıştı.

Avalanche teknik verilerin gölgesinde

Teknik analizde ayı flama modeli düşüş trendine işaret eder. Yani fiyat düşüşe geçtikten sonra çözülür ve ardından teknik analiz kurallarına göre “bayrak direği” olarak adlandırılan düşüş trendinin yüksekliği kadar gerileme yaşar.

AVAX fiyatı flamanın zirvesine gözleniyor. Üst ve alt trend çizgilerinin birleştiği noktaya doğru hareket ederken teknik bir çöküş yaklaşıyor olabilir.

AVAX/USD paritesindeki düşüş hedefi, aşağıda gösterildiği üzere 23 Mayıs fiyatına kıyasla yaklaşık yüzde 65 düşüşün ardından Haziran 2022’ye kadar 11,50 dolar şeklinde hesaplanıyor.

AVAX/USD günlük grafiğindeki ‘ayı flaması’ modeli. Kaynak: TradingView

AVAX fiyatı: temel destek seviyeleri

Öte yandan AVAX’ın 11,50 dolara doğru gerileme beklentisi, bazı kilit destek alanları nedeniyle yarıda kesilebilir.

Örneğin, Avalanche tokeninin hacim profili, yatırımcıların 2021’den beri en aktif olduğu seviye olan kontrol noktasının (POC) 32 dolar civarında olduğunu gösteriyor.

İlgili: Yeni başlayanlar için kripto para alım satım çeşitleri

İlginç bir şekilde bu seviye, AVAX’ın Ağustos ila Eylül 2021 seansındaki olumsuz sürecinin sonlanmasında etkili oldu. Yüzde 390’lık boğa rallisinden önce yaşanan bu hareket, AVAX’ın Kasım 2021’in sonlarında 150 dolar civarındaki rekor seviyeye ulaşmasına zemin hazırladı.

Hacim profilini içeren AVAX/USD günlük fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

POC seviyesi, Ocak 2021 ile Mayıs 2021 arasında tanık olunan konsolidasyon trendi sırasında da etkili oldu. Şimdilerde AVAX, yukarıda bahsedildiği gibi ayı flaması kırılımını görse bile fiyat tabanda duruyor.

Bu arada, AVAX’ın 2,75 dolarlık dip seviyesinden 97,50 dolara kadar olan hareketine ait bir Fibonacci düzeltme seviyesi oluşturulduğunda, AVAX’ın aşağıda gösterildiği gibi %61,8 Fibonacci değeri 40 dolar civarında. Diğer taraftan %78,6 düzeltme seviyesi ise yaklaşık 23 dolarda.

Fibonacci destek ve direnç seviyelerini içeren AVAX/USD haftalık fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

Avalanche’ın 23 doları destek olarak yeniden test etme olasılığı ve ardından 40 dolara doğru toparlanma hareketi için zemin hazırlanmış durumda. Böyle bir hareket, ayı flaması modelini geçersiz kılabilir.

Temel veriler düşüşe işaret ediyor

23 Mayıs itibarıyla Avalanche, yükselen faiz ortamında kripto piyasasındaki güçlü düşüş hissinden etkileniyor ve yaklaşık 150 dolarlık rekor seviyesinin yaklaşık yüzde 78 altında işlem görüyor.

Ayrıca Terra ekosisteminin çökmesi de AVAX ve diğer kripto para birimlerinin fiyatlarını düşürdü.

JUST IN: #AVAX CEO says the company lost $60 million from the $LUNA and $UST collapse.

— Watcher.Guru (@WatcherGuru) May 22, 2022

Ancak AVAX, küresel risk altında kalan Bitcoin (BTC) ve Nasdaq endekslerle senkronize hareket etmeyi sürdürürse, en kötü senaryo henüz gerçekleşmemiş olabilir. Avalanche ve Nasdaq arasındaki korelasyon katsayısı 23 Mayıs itibarıyla 0,91 seviyesindeydi.

İlgili: Bitcoin fiyatı düzeltmeden kaçınmak için bu seviyeye tutunmalı

Daha iyimser bir bakış açısıyla AVAX, bağımsız piyasa analisti Scott Melker’e göre, yükselen göreli güç endeksi (RSI) ve düşen fiyatlar arasında sapma görülmesi nedeniyle geçici bir yukarı yönlü senaryo vadediyor.

AVAX/USD yükseliş diverjansına işaret eden günlük grafik. Kaynak: Scott Melker/TradingView

Melker, “Günlük altcoin tablosunda aşırı satım RSI ile potansiyel yükseliş farklılıkları var” dedi ve ekledi:

RSI konusunda kesin bir dirsek harekete ihtiyacımız var, ancak yine de burada piyasalarda dibe vurduğumuzu düşünüyorum… şimdilik.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avalanche fiyatında korkutan senaryo: Bu modele göre AVAX yine çakılabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!