Geleneksel ayı modeli tehlike saçıyor: Aave fiyatı yüzde 25 düşebilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AAVE’nin Nasdaq ile korelasyonu, altcoin’in yeniden büyük bir satış baskısı altına kalabileceğine işaret ediyor.

Aave (AAVE) fiyatındaki yükseliş eğilimi, geleneksel aşağı yönlü hareketin tersine dönüşü olarak yorumlanabilecek bir modelin erken aşamasına benziyor.

AAVE fiyatı 70 dolara mı düşecek?

“Yükselen takoz modeli” ismi verilen bu formasyon, fiyat yükselirken birbirine yaklaşan iki trend çizgisiyle tanımlanıyor. Tanımlanan aralık sonlandığında işlem hacmi düşer ve devam eden yukarı ivme için ek alım gerektiğinde yatırımcılar yükselişe yeterince inanmazsa model tamamlanır.

Dolayısıyla azalan takoz modeli genellikle fiyatın formasyonun alt trend çizgisinin altına düştüğü bir süreçte noktalanır. Buradaki düşüş miktarı, üst ve alt trend çizgisi arasındaki maksimum mesafe kadar olur.

12 Mayıs’ta yaklaşık 61,5 dolardan alıcı bulan AAVE, 17 Mayıs’ta 93,50 doların üzerine doğru keskin bir yukarı yönlü hareket yaptı. Kesin bir kırılım gerçekleşirse AAVE, aşağıda gösterildiği gibi, takozun maksimum yüksekliği olan 27 dolar civarında düşecek.

AAVE/USD paritesine ait dört saatlik grafikteki ‘yükselen takoz’ modeli. Kaynak: TradingView

AAVE fiyatında bu model çalışırsa, şu anki fiyatı olan 89,20 dolardan yaklaşık yüzde 25 düşüşle 70 dolara inmesi gerekiyor.

İlgili: Analistler hemfikir: Bitcoin fiyatındaki düşüş Mart 2020 dönemine benziyor

Ayı piyasası rüzgarı devam ediyor

AAVE fiyatındaki düşüş eğilimi, kripto piyasasının ABD hisse senedi piyasalarıyla devam eden güçlü korelasyonunun ardından ortaya çıktı.

AAVE ile teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 hisse senetleri arasındaki günlük korelasyon, 17 Mayıs itibarıyla 0,91’de kaldı ve iki piyasanın neredeyse aynı hareket ettiğine işaret etti.

Eş zamanlı eğilimler, artan enflasyona karşı gösterge faiz oranlarındaki son yüzde 0,5’lik artış da dahil olmak üzere, Fed’in şahin para politikaları nedeniyle gerçeğe dönüşüyor.

Nasdaq 100 ile AAVE/USD günlük korelasyon katsayısı. Kaynak: TradingView

Wall Street uzmanları yaklaşan durgunluk süreci hakkında uyarı yaparken devam eden satış korkusu devam ediyor.

Goldman Sachs eski CEO’su Lloyd Blankfein’e göre, yüksek faiz oranları, tedarik zinciri sorunları, Çin’deki yeni karantinalar ve Ukrayna’daki savaşla birleştiğinde enflasyonu yüksek tutabilir. Bu faktörlerin kalıcı kombinasyonu, Fed’in şahin politikalarını sürdürmesine neden olabilir ve bunun etkisi ABD ekonomik büyümesinde azalmayla sonuçlanır.

Benzer şekilde Morgan Stanley’nin ABD hisse senedi baş stratejisti ve CIO’su Michael J. Wilson, S&P 500 endeksinde yüzde 15’lik düşüş tahmin ederken aynı katalizörlerden bahsetti. AAVE, kripto para piyasasıyla benzer şekilde aşağı yönlü hareketler yapma riskini hala taşıyor.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Geleneksel ayı modeli tehlike saçıyor: Aave fiyatı yüzde 25 düşebilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!