Twitch kurucu ortağının Web3 oyun firması Metatheory'ye dev yatırım!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web3 teknolojilerine odaklanan risk sermayesi firmalarının önderlik ettiği finansman turu başarıyla tamamlandı.

Twitch kurucu ortağı Kevin Lin tarafından hayata geçirilen Web3 oyun ve eğlence şirketi Metatheory, pazartesi günü itibarıyla A Serisi yatırım turunda 24 milyon dolar fon elde etti.

Duyuruya göre yatırım turu, kripto sermayesi girişim şirketi Andreessen Horowitz (a16z), FTX kripto para borsasının girişim kolu Pantera Capital, FTX Ventures ve birkaç girişim sermayesi firmalarının katılımıyla gerçekleşti.

Metatheory, Lin’in Twitch’ten ayrılmasından yaklaşık bir yıl sonra Kasım 2021’de başlatıldı. Ayrıca DuskBreakers adlı bir blockchain oyununu geliştirdiği sırada Medium makalesinde projenin detaylarını paylaştı. Lin’in bu haftaki duyurusunda şu sözler yer aldı:

Sürükleyici dijital deneyimler oluşturmak her zaman benim için tutku olmuştur. Sektörde bir sonraki adımı tespit etmek için Twitch’ten ayrıldıktan sonra oyun, hikaye anlatımı ve topluluk inşası bakımından blockchain’in daha fazla olasılığa kapı açacağını fark ettim.

ICYMI: Today we’re excited to announce a $24M Series A Round in Metatheory, our parent company. 🎉

🙌A big TY to: 🙌@a16z@PanteraCapital@FTX_Official
Breyer Capital @jimihendrixlive@MeritCircle_IO@Globalcoinrsrch@Sfermion_@daedalus_angels@dragonfly_cap@rechargecapital

— DuskBreakers (@DuskBreakers) May 16, 2022

Twitch’teki eski baş çizer tarafından tasarlanan DuskBreakers, Aralık 2021’de piyasaya sürüldü. Ethereum tabanlı oyun, ilk 10.000 benzersiz token (NFT) için bir “oynadıkça üret (play-to-mint)” modelini uyguladı. NFT almak isteyenler, katılım listesine dahil olmak için arcade tipi bir oyun oynamak durumunda.

DuskBreakers ekibi, hikayenin devam etmesi için çizgi roman ve animasyon üretmeyi planlıyor. 2022’nin dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülecek bir oyun seti ile Metatheory’de ekstra NFT ve içerikler ortaya çıkarılacak.

Lin, oyun NFT’lerine ilgi duyan tek Twitch kurucu ortağı değil. Aralık 2021’de Twitch’in diğer kurucu ortağı Justin Kan, “NFT’ler oyunun geleceğidir” diyerek blockchain oyun tokenlerine odaklanan Fractal NFT pazarını hayata geçirdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Twitch kurucu ortağının Web3 oyun firması Metatheory'ye dev yatırım!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!