Fed, Finansal İstikrar Raporunda stablecoinlerle ilgili endişelerini dile getirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fed, pazartesi günü altı aylık Finansal İstikrar Raporunu yayımladı. Raporda istikrarsızlığın kaynağı olarak Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi sebebiyle emtia piyasalarında oluşan oynaklığa, COVID-19’un omikron varyantının yayılmasına ve “beklenenden daha yüksek ve kalıcı” olan enflasyona işaret edildi.

Stablecoinler ve bazı para piyasası fonları raporda ön plana çıktı. Fed’e göre stablecoinlerin toplam değeri 180 milyar dolar ve bu miktarın yüzde 80’ini Tether (USDT), USD Coin (USDC) ve Binance USD (BUSD) oluşturuyor. Merkez bankası, stablecoinlerin, baskı sırasında değer veya likiditesini kaybedebilmesinin yanı sıra geri ödeme risklerine yol açabilecek varlıklar tarafından desteklendiğini ve bu risklerin de netlik eksikliği nedeniyle daha da kötüleşebileceğini açıkladı.

Bunun yanı sıra stablecoinin diğer kripto para birimlerinin kaldıraçlı ticaretindeki artan kullanımının da talepteki oynaklığı ve geri ödeme risklerini artırabileceğine de değinildi.

Rapor, 25 Nisan itibarıyla gündemdeki mevcut bilgileri yansıtıyor. Ayrıca Federal Açık Piyasa Komitesi’nin 4 Mayıs’ta 50 baz puanlık faiz artırımı oylamasından beri de sinyali verilen istikrarsızlıkların bir kısmı ortaya çıkmış durumda. Terra USD (UST), 18 Nisan’da Binance USD’yi geride bırakarak üçüncü en büyük stablecoin oldu, ardından geçici olarak dolardan sabitlendi ve salı günü ise 0,67 dolara düştü. Bununla birlikte, USDT/BTC marj kredi oranı da yükselişini sürdürdü.

Fed, son raporunda, ocak ayında yayımladığı müzakere belgesinde değindiği ‘bir ABD dijital dolarının, gizlilik korumalı, kimlik doğrulamalı ve aktarılabilir olması durumunda ülkenin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacağına’ dair bulgularını yineledi. ABD, CBDC çıkarma konusundaki tarafsız pozisyonunu korumaya devam ediyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fed, Finansal İstikrar Raporunda stablecoinlerle ilgili endişelerini dile getirdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!