Bitcoin Çok Aylı Desteğin Altında Kırıldı, 30 Bin Dolarlık Yeniden Test Geliyor mu?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazı ilk olarak Kripto Para Piyasa sayfasında yayınlanmıştır.

Birkaç hafta boyunca 37 bin dolarlık belirleyici seviyenin üzerinde konsolide edildikten sonra, Bitcoin 40 bin dolarlık başka bir girişimin ardından sonunda reddedildi ve muazzam düşüş momentumunun ardından kilit desteğin altına düştü. BTC vadeli işlem piyasası, son düşüş ayağı nedeniyle büyük bir uzun tasfiye gördü.

Teknik Analiz

Günlük Grafik

Birçok perakende yatırımcı, 37 bin dolar civarında Bitcoin satın alıyor ve bu, eşik seviyesinin altında çok fazla likidite (satış durakları) ile sonuçlanıyor. Piyasa şu anda kalan likiditeyi alıyor ve 30 bin dolarlık önemli talep bölgesi, test edilecek bir sonraki büyük destek alanı olabilir.

Öte yandan, RSI göstergesi aşırı satım bölgesine geçti. Bu, yeni bir düşüş eğiliminin başladığını gösteren daha düşük bir zirve oluşturacak kısa vadeli bir toparlanma ile sonuçlanabilir.

4 Saatlik Grafik

Düzeltmeler her zaman sağlıklı bir ralliye eşlik eder. Bitcoin, 69 bin dolardan (21 Kasım’da kaydedilen ATH) başlayan büyük bir düşüş hareketinden sonra bir devam düzeltme bayrağı deseni oluşturuyor ve geçen hafta söz konusu bayrağın alt trend çizgisini kırdı. Bu, 30-33 bin dolarlık talep bölgesine bir sonraki düşüş ayağını güçlü bir şekilde teyit ediyor.

Fiyat bir önceki günlük en düşük seviyeye ulaştı ve bunun altında kapanması, yeni bir düşük dip oluşturması ve Temmuz 2021’den bu yana en düşük günlük mum kapanışını kaydetmesi bekleniyor (35 bin doların geri alınamaması durumunda).

Bitcoin

Zincir Analizi

Madenci Pozisyon Endeksi (MPI), madencilerin USD cinsinden toplam çıkış sayısının 365 günlük hareketli ortalamaya bölünmesiyle hesaplanır. Daha yüksek değerler, madencilerin normalden daha fazla kripto para gönderdiğini ve bunun da büyük olasılıkla bir satışla sonuçlandığını gösteriyor.

Aşağıdaki grafikte görülebileceği gibi, madenciler Temmuz 2021’den beri Bitcoin biriktiriyordu, ancak fiyat 49 bin doların üzerine çıktığında, MPI göstergesi yükseldi ve Madencilerin satış baskısını gösteren yerel bir yüksek seviyeye ulaştı. Bunu takiben hem fiyat hem de MPI göstergesi düşmeye başladı. Madenciler şu anda bu düşüş ayağı sırasında beklendiği üzere rezervlerini ılımlı bir hızda satıyorlar.

Bitcoin

Bitcoin Çok Aylı Desteğin Altında Kırıldı, 30 Bin Dolarlık Yeniden Test Geliyor mu?
Cardano, Tron, NEAR Fiyat Analizi: 08 Mayıs
Bitcoin Ocaktan Beri En Düşük Seviyede, Düşüş Devam Ediyor!
TRON: Piyasanın Geri Kalanı Kanarken TRX Yükseliyor, Bu Trend Gerçek mi?
Cardano Adresleri Yeni Bir Rekor Kırarken, ADA Sahipleri Bunun İçin Müteşekkir Olmalı…

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Daha fazla okumak için Bitcoin Çok Aylı Desteğin Altında Kırıldı, 30 Bin Dolarlık Yeniden Test Geliyor mu? ziyaret edebilirsiniz.

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Çok Aylı Desteğin Altında Kırıldı, 30 Bin Dolarlık Yeniden Test Geliyor mu?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!