Bitcoin, 37 Bin Doların Altında, 2.5 Ayın En Düşük Seviyesine Düştü: Bir Saatte 100 Milyon Doların Üzerinde Tasfiye Edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazı ilk olarak Kripto Para Piyasa sayfasında yayınlanmıştır.

Piyasalar Çarşamba günü Fed’in 50 baz puanlık faiz artışını sindirirken Bitcoin iki buçuk ayın en düşük fiyatına ulaştı. Şimdi, vadeli işlem fiyatlarını Haziran ayında 75 baz puanlık bir artış için %75 şansla.

Bitcoin

Bitcoin’in fiyatı, dünkü Federal Açık Piyasalar Komitesi Toplantısı’nın (FOMC) ardından hisse senetlerinin elde ettiği kazanımları geri çekmesinin ardından Perşembe günü bir düşüş yaşadı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana kripto para biriminin en düşük fiyatı olan 36.520 dolara düştü. 

Çarşamba günü FOMC’de, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, 2000 yılının Mayıs ayından bu yana ilk %0.5’lik faiz artırımını açıkladı. Bu yıl içinde 50 baz puanlık artışlar için gelecek beklentilerini belirledi.Bununla birlikte, 75 baz puanlık artışların çoğunlukla masanın dışında olduğunu da iddia etti. Hem Bitcoin hem de hisse senetleri o sırada olumlu yanıt verdi ve her biri kabaca %2 pompaladı. Ancak iyimserlik kısa ömürlü görünüyor: S&P 500 o zamandan beri gün içinde %3,3 düşüşle bu kazanımlarını kaybetti. Bu arada, Bitcoin’in fiyatı 2 saat içinde yaklaşık 39.400 dolardan 37.000 doların altına düşerek yaklaşık 13:20 UTC’de düşmeye başladı.Keskin düşüşlerin ana nedeni, ABD vadeli faiz sözleşmelerinin Haziran ayında 75 baz puanlık bir artış şansını %75 oranında fiyatlaması gibi görünüyor.Kaza, bir tasfiye çağlayanıyla aynı zamana denk gelmiş gibi görünüyor. Coinglass , yalnızca son bir saat içinde 146 milyon dolarlık kripto tasfiyesi ve 68 milyon dolarlık Bitcoin kaybı  bildirdi.Bu, son 12 saat içinde gerçekleşen tasfiyelerin üçte ikisinden fazlası ve son gün içindeki tasfiyelerin neredeyse yarısı. Bu büyüklükteki tasfiyelerin en son gerçekleştiği zaman, Mart ayının ortasında Terra’nın Bitcoin alımları etrafındaki hype’ın öldüğü Nisan ortasındaydı.

Bitcoin, 37 Bin Doların Altında, 2.5 Ayın En Düşük Seviyesine Düştü: Bir Saatte 100 Milyon Doların Üzerinde Tasfiye Edildi
LooksRare, ApeCoin, Zcash Fiyat Analizi: 05 Mayıs
Avalanche, Fantom, ZRX Fiyat Analizi: 05 Mayıs
Enjin Coin (ENJ) 1 Dolara Düştükten Sonra Sırada Ne var?
Avalanche (AVAX) Yatırımcıları Bu Duyurudan Bile Heyecanlanmış Görünmüyor!

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Daha fazla okumak için Bitcoin, 37 Bin Doların Altında, 2.5 Ayın En Düşük Seviyesine Düştü: Bir Saatte 100 Milyon Doların Üzerinde Tasfiye Edildi ziyaret edebilirsiniz.

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin, 37 Bin Doların Altında, 2.5 Ayın En Düşük Seviyesine Düştü: Bir Saatte 100 Milyon Doların Üzerinde Tasfiye Edildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!