Zincir üstü Ethereum verileri ETH fiyatı için olumsuz sinyaller veriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birden fazla zincir üstü ve türev piyasa verisi, ETH fiyatının 3.500 doların üzerine çıkma ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor.

Ether (ETH) fiyatı analiz edildiğinde, geçen ayki yüzde 11’lik düşüşle büyük ölçüde ölçüşen düşüş görünümü ortaya çıkıyor. Ancak diğer geleneksel finans varlıkları aynı dönemde daha fazla düzeltme ile karşı karşıya kaldı. Invesco China Technology ETF (CQQ) yüzde 31 ve Russell 2000 ise yüzde 8 düştü.

FTX borsasında dolar cinsinden Ether fiyatı. Kaynak: TradingView

Şu anda yatırımcılar 2.850 dolardaki azalan kanal desteğini kaybetmenin daha güçlü bir fiyat düşüşüne yol açabileceğinden korkuyor, ancak bu büyük ölçüde türev yatırımcılarının Ethereum ağının zincir üstü ölçümleriyle birlikte nasıl konumlandığına bağlı.

Defi Llama’ya göre, Ethereum ağında kilitli toplam varlık miktarı (TVL), son 30 günde 27 milyon Ether seviyesinde yataya geçti. TVL; merkeziyetsiz finans (DeFi), benzersiz token (NFT) piyasaları, oyun ve yüksek riskli uygulamalar dahil olmak üzere akıllı sözleşmelere yatırılan para miktarını ölçüyor.

Ethereum ağının ortalama işlem ücreti, 20 Nisan’da 11,50 dolara düştükten sonra 13 dolara yükseldi, ancak bunun merkeziyetsiz uygulamaların (DApp) kullanımının azalmasını mı yoksa yalnızca ikinci katman ölçekleme çözümlerinden yararlanan kullanıcılar mı olduğunu analiz etmek gerekiyor.

Ether vadeli işlem primi ayı piyasasına işaret ediyor

Yatırımcılar, profesyonellerin nasıl konumlandığını anlamak için Ether vadeli işlem piyasa verilerini kullanır, ancak sürekli vadeli işlemlerin aksine, üç aylık sözleşmeler dalgalanan fonlama oranından kaçınabildikleri için balina ve piyasa yapıcıların tercih ettiği araçlardır.

Baz gösterge, uzun vadeli vadeli işlem sözleşmeleri ile mevcut spot piyasa seviyeleri arasındaki farkı ölçer. Nötr piyasalarda, Ether vadeli işlemlerinin yıllık primi, yatırımcıların sözleşme sona erene kadar parayı “kilitlemelerini” telafi etmek için yüzde 5 ila 12 arasında çalışmalıdır.

Üç aylık Ether vadeli işlemleri için yıllıklandırılmış prim oranı. Kaynak: Laevitas.ch

Mevcut yüzde 2’lik Ether vadeli işlem bazı değeri, kaldıraç alıcılarına yönelik talep eksikliğini açıkça gösteriyor. Tam olarak geriye gidiş (negatif prim) olmasa da, yıllıklandırılmış vadeli işlem priminin yüzde 5’in altında olması genellikle düşüş olarak kabul edilir.

Bu veriler bize, profesyonel yatırımcıların son birkaç ayda nötrden düşüşe geçtiğini, ancak türev verilerini etkilemiş olabilecek durumları hariç tutmak için, Ethereum ağının zincir üzerindeki verilerini analiz etmesi gerektiğini söylüyor. Örneğin, ağ kullanımının izlenmesi, bize gerçek kullanım durumlarının Ether talebini destekleyip desteklemediğini söyler.

Zincir üstü veriler yavaş ilerliyor

Ağdaki etkin adreslerin sayısını ölçmek, etkin kullanımın hızlı ve güvenilir bir göstergesini sağlar. Tabii ki bu ölçüm, ikinci katman çözümlerinin artan şekilde benimsenmesiyle yanlış yönlendirilebilir, ancak yine de bir fikir verebilir.

Ethereum’daki aktif adreslerin 7 günlük ortalaması. Kaynak: CoinMetrics

Mevcut günlük aktif adres ortalamasının 584.477 civarında olması, 30 gün öncesine göre yüzde 4’lük bir düşüş anlamına geliyor. Kasım 2021’de görülen 675.117’ye yakın bile değil. Bu nedenle veriler, Ether token işlemlerinin, en azından birinci katmanda büyüme belirtileri göstermediğini ortaya koyuyor.

Yatırımcılar, DApp kullanım göstergelerine güvenmeli, ancak TVL’ye özel odaklanmaktan kaçınmalı, çünkü bu veri ağırlıklı olarak DeFi uygulamalarına odaklanıyor. Aktif adreslerin sayısını ölçmek daha sağlıklı bir görünüm sağlar.

Ethereum ağına ait 30 günlük DApp etkinliği. Kaynak: DappRadar

Ethereum DApp aktif adresleri son 30 gün içinde yataya geçti. Genel olarak Solana (SOL) gibi rakip zincirlerin yüzde 34 aktif adres artışı göz önüne alındığında, veriler biraz hayal kırıklığı oluşturuyor.

Ether işlemlerinde ve DApp kullanımında makul bir büyüme olmadıkça, 2.850 dolarlık azalan destek kanalı desteği kırılabilir ve daha derin kısa vadeli fiyat düzeltmesini tetikleyebilir.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Zincir üstü Ethereum verileri ETH fiyatı için olumsuz sinyaller veriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!