Stake etme işlemlerine gösterilen ilgi Lido (LDO) fiyatını yukarı çekebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsizliğe odaklanma ve DeFi likit staking sektörünün istikrarlı büyümesi uzun vadede LDO token fayda sağlayabilir.

Stake etme işlemleri geçen yıl popülerlik kazandı. Ethereum beacon zincirinin kullanıma açılması ve ETH stake edenlerin, konsensüs katmanının tam anlamıyla faaliyete geçeceği süreye kadar tokenlerini çekemiyor oluşu bu sürecin daha uzun sürmesine katkı sağladı.

Bu noktada likit stake etme alanında öne çıkan isimlerden olan Lido (LDO), birçok popüler token için ana stake protokollerinden biri konumunda. Token sahiplerinin, stake edilen varlıklarını merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında çalıştırarak ekstra getiri elde etmelerini sağlıyor.

LDO/USDT 4 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre LDO fiyatı, mart ayı boyunca yükselme eğilimindeyken nisan başında konsolidasyon dönemine girdi. Şu anda, daha geniş ölçekte piyasa keskin bir düşüş trendinde, ancak stake sektörünün büyümesi ve yaklaşmakta olan Ethereum “merge” süreci LDO için yükseliş beklentisi oluşturuyor.

Artan likit stake seçenekleri

LDO fiyatı, şubat ayının sonuna doğru genel eğilimi tersine çevirdi. Shard Labs ile birlikte geliştirilen Lido protokolüne Polygon (MATIC) likit stake özelliğinin eklenmesi bunda etkili oldu.

Lido for Polygon is here 🏝️https://t.co/FCv36KDQj4

Stake your MATIC with Lido for an effortless staking experience.

Get started on https://t.co/usVwJcgv4Q. pic.twitter.com/ueBk2iSYeE

— Lido (@LidoFinance) March 2, 2022

Bu yazının hazırlandığı esnada Lido üzerinde, yüzde 8,7 getiri sağlaması için stake edilmiş 14,5 milyon dolardan fazla MATIC bulunuyordu. Protokol şu anda ERC-20 MATIC tokenlerinin stake edilmesine izin veriyor ve yatırımcılar bunun karşılığında Ethereum ve Polygon ağındaki DeFi protokollerinde kullanılabilen stMATIC alıyor.

Yeni varlıkların eklenmesi ve Lido’da stake edilen Ether miktarındaki artış, protokolde kilitlenen toplam değeri 5 Nisan’da rekor yüksek 20,83 milyar dolara çıkardı. Defi Llama’dan alınan verilere göre bu sayı 18,3 milyar dolara ulaştı.

Lido Finance üzerinde kilitli toplam varlık miktarı. Kaynak: Defi Llama

Yeni ortaklık ve entegrasyonlar Lido’nun pazar payını artırıyor

Kurumsal yatırımlar ve diğer protokollerle entegrasyonlar LDO için bir yükseliş tablosu çiziyor. Proje kısa süre önce Andreessen Horowitz’in firması a16z’den 70 milyon dolar yatırım aldı.

We are pleased to welcome a16z to the Lido family.

🏝️ pic.twitter.com/XSDc3ANfjS

— Lido (@LidoFinance) March 3, 2022

70 milyon dolarlık yatırımın yanı sıra a16z, kurumsal yatırımcılar için bazı operasyonel sorunların azaltılmasına yardımcı olmak için Ether varlıklarının bir kısmını platforma yatıracağını açıkladı.

Lido ayrıca, AAVE’deki kredi havuzlarına eklenen stake edilmiş Ether (stETH) dahil olmak üzere mart ve nisan boyunca çoklu entegrasyonlardan fayda sağladı. Staked Solana (stSOL) ayrıca; Raydium, Friktion Finance ve staked Terra (stLUNA) için destek sunan çoklu protokoller dahil olmak üzere Solana ekosistemindeki birden fazla platforma entegre edildi.

Merkeziyetsizliği ileri taşımak yatırımcıları cezbedebilir

LDO için ileriye dönük olumlu görünüm sağlayan bir diğer faktör de, geliştiricilerin protokolün merkeziyetsizliğine odaklanması konusunda.

Bu süreçte atılan önemli adımlardan biri; bireysel doğrulayıcıların düşük performans göstermesi veya hatalı davranış ihtimalini azaltmaya yardımcı olacak biçimde, blokları birlikte öneren ve onaylayan bağımsız komiteler halinde gruplandıran Dağıtık Doğrulayıcı Teknolojisinin (DVT) benimsenmesi.

Bu sistem, yeni düğüm (node) operatörleri (NO’lar) ekleme sürecini basitleştirmeye ve hızlandırmaya yardımcı oluyor.

İkinci bir iyileştirme de, çeşitli ölçütlerle belirlenen Düğüm Operatörü Puanına dayalı stake etme becerisi içeriyor. Burada, operatörlere optimum performans göstermeleri için teşvik sağlanıyor.

Son bir güncelleme de, Lido’da planlanmayan değişiklikleri önlemek adına yönetişim ele geçirme riskini azaltmanın bir yolu olarak, daha uzun süreli token kilitleme ve stETH sahiplerine veto hakkı sunulması gibi yeni mekanikler sunulması yönünde.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Stake etme işlemlerine gösterilen ilgi Lido (LDO) fiyatını yukarı çekebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!