ABD Kongre Üyesi Emmer, Stablecoin Merkezli Mevzuat Hazırlıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD kongre üyesi Emmer, stablecoin merkezli  mevzuat hazırlıyor. Stablecoin mevzuatı Temsilci Tom Emmer tarafından hazırlanmaktadır.

Önerilen tasarı, “temettü içeren stablecoinlerin” Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na kaydolmasına izin verecek.

Tanıma göre, “Stablecoin’in temelini oluşturan varlıkların yatırımından elde edilen gelirin tamamını veya bir kısmını stablecoin sahiplerine dağıtan bir stablecoin”. anlamına gelmektedir.

SEC, teklife göre bu tür paraların kontrolü ve gözden geçirilmesi için yeni kurallar tasarlamalı ve yayınlamalıdır.

The Block’a göre, temettülü stablecoinler için bile, yasanın bu versiyonu SEC izlemesi gerektirmiyor. Stablecoin sahiplerinin getirilerinin çoğunluğunu üçüncü taraf borç verme ve stake etme sitelerinin sağladığı göz önüne alındığında, bu önlemin tam olarak neyi kapsadığı belli değil.

Örneğin TerraUSD (UST) sahipleri, Terra’yı yöneten aynı ekip tarafından yönetilen Anchor’da %20 kazanabilir. Öte yandan, karlar token’lar aracılığıyla dağıtılmaz. Ampleforth (AMPL), hisse senedi bölünmesine benzer şekilde çalışan, ancak destekleyici varlıklara ihtiyaç duymadan çalışan başka bir algoritmik stablecoin’dir. Bununla birlikte, piyasa değerine göre en büyük stablecoin’lerin  bazıları önerilen kuraldan (USDT, USDC ve BUSD) muaf görünüyor.

Stablecoinlerin düzenlenmesi, son zamanlarda kripto odaklı mevzuat için öncelik listesinin en üstüne yükseldi. Biden yönetimindeki mali otoriteler, stablecoin ihracını banka benzeri kurumlarla sınırlamaya çalışıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Kongre Üyesi Emmer, Stablecoin Merkezli Mevzuat Hazırlıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!