"Bitcoin fiyatı 2 hafta içinde 30.000 dolara düşebilir" – Analist

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paskalya hafta sonundan sonra Bitcoin, 40.000 doların aşağısına düştü, altın ise yükselişte.

Bitcoin (BTC) fiyatı, 18 Nisan itibarıyla yapılan yeni bir analize göre, rahatlama sıçraması gerçekleştirmek için mayıs ayından önce 30.000 dolara kadar düşme riski taşıyor.

BTC/USD 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Nisanda 30.000 dolara düşüş “riski”

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre, BTC/USD paritesi 18 Nisan’da 39.000 dolar civarında gezinirken en büyük kripto para birimi için düşüş tahminleri geldi.

Paskalya hafta sonunun ardından bir gecede 40.000 dolarlık desteği kaybettikten sonra Bitcoin, ABD ve Avrupa hisse senedi ticaretinin olmadığı süreçte zayıf likidite ile karşı karşıya kaldı.

Popüler yatırımcı Crypto Ed, toparlanma başlamadan önce 37.500 dolara kısa vadeli geri çekilmenin gelebileceğini söyledi.

En son YouTube güncellemesinde, “Önce 40.000 doları geri almamız gerekiyor. Bunu başarabilirsek, kesinlikle piyasada yükseliş etkisi oluşturacaktır” dedi.

Bu olursa, 43.000 dolar yerel yüksek seviye olarak görülebilir, ancak ileriye dönük olarak tablo kasvetli duruyor. Elliott Wave analizini kullanan Crypto Ed, kısa bir rahatlama sıçramasını içeren, son olumsuz hareketin tekrarını bekliyor. Hatta hedefin 30.000 dolar olduğu sonucuna vardı.

“Gelecekte karşılaşacağımız risk bu, iki hafta içinde olabilir” diye ekledi.

Popüler Twitter hesabı Bitcoin Jack de benzer şekilde önümüzdeki haftalarda daha uzun vadeli fiyat hareketi için “hesaplaşma” hareketinin gelebileceğini savundu.

Room for a squeeze up but then heading to the monthly level below in due time is where my thinking is at

Guessing early May to decide major trend in to summer time pic.twitter.com/Zo8hARsyo8

— //Bitcoin 𝕵ack 🐐 (@BTC_JackSparrow) April 18, 2022

Cointelegraph’ın daha önce bildirdiği gibi, mayıs veya haziran aylarında 30.000 doların hedeflenmesi yeni bir fikir değil.

Kripto para korelasyonundan sıyrılan altın yükselişte

Bitcoin fiyatı baskı altına girmesine rağmen, güvenli liman görülen altın için 18 Nisan’da hiçbir sorun gözükmüyordu.

İlgili: 2020 çöküşünün benzeri mi? Bitcoin yatırımcılarının bu hafta izlemesi gereken 5 faktör

Geçen hafta boyunca yükseldikten sonra XAU/USD paritesi tekrar 2.000 dolara erişti ve direnç seviyesine 2 dolarlık mesafesi kaldıktan sonra 1.990 dolar civarına geriledi.

Bununla birlikte parite, 11 Mart tarihinden bu yana en yüksek seviyesinde işlem görüyordu.

Gazeteci Colin Wu, altın ve Bitcoin’in farklı fiyat performansı hakkında, “Bitcoin ve altın için 50 günlük korelasyon katsayısı eksi 0,4 civarında. 2018’den bu yana en düşük seviye” dedi.

Şimdilik, Bitcoin Nasdaq 100 endeksi ile sıkı bir ilişki içinde. Nasdaq 100 bu yıl yaklaşık yüzde 15, Bitcoin ise yaklaşık yüzde 16 değer kaybetti.

XAU/USD 1 günlük mum grafiği. Kaynak: TradingView

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
"Bitcoin fiyatı 2 hafta içinde 30.000 dolara düşebilir" – Analist
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!