Finansal danışmanlar spot Bitcoin ETF’ye sıcak bakıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) henüz bir spot Bitcoin borsa yatırım fonunu onaylamasa da, Nasdaq tarafından yapılan araştırma, spot ETF’nin finansal danışmanlar arasında kriptonun yaygınlığını artırabileceğini gösteriyor.

Nasdaq’ın pazartesi günü yayınladığı araştırmaya 500 finansal danışman katıldı. Katılımcıların yüzde 72’si, SEC’nin bir spot kripto ETF’yi onaylaması halinde, müşterileri adına kripto paralara yatırım yapmalarının daha olası olacağını belirtti. Kripto ürünlerine halihazırda yatırım yaptığını belirten finansal danışmanların ise yüzde 86’sı, varlık sınıfına ayırdıkları miktarı önümüzdeki bir yıl içinde artırmayı planladıklarını açıkladı. Bu danışmanların neredeyse yarısı, Bitcoin (BTC) vadeli işlemler tabanlı ETF’lere yatırım yapıyor.

Nasdaq Dijital Varlık Endeks Araştırma Başkanı Jake Rapaport, “Araştırmaya katılan danışmanların büyük çoğunluğu, ya yatırımlarında kriptoya da pay vermeyi ya da verdiği payı artırmayı planlıyor. Talep arttıkça danışmanlar, artık müşteriyle görüşmeleri hakimiyeti altına alan kripto sorusuna kurumsal bir yanıt arayacaklar,” diye belirtti.

SEC, spot tabanlı bir Bitcoin ETF’yi yakın zamanda onaylayacağına dair herhangi bir ipucu vermedi. Düzenleyici kuruluş, şimdiye kadar New York Digital Investment Group, Global X ve ARK 21Shares gibi kuruluşların spot ETF için yaptığı tüm başvuruları reddetti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Finansal danışmanlar spot Bitcoin ETF’ye sıcak bakıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!