Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 28 Mart – 1 Nisan

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

28 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında kripto para piyasasında öne çıkan haberleri sizler için derledik.

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta içinde yaklaşık 44.000 – 48.000 dolar arasındaki seviyelerde oynamalar yaptı. BTC, 28 Mart Pazartesi sabah saatlerinde 46 bin dolar seviyesinde işlem görürken 1 Nisa Cuma akşamında da borsalarda 46 bin dolar seviyesinde işlem görüyordu.

CoinMarketCap verilerine göre yazının yazıldığı esnada kripto para piyasasının toplam değeri yaklaşık 2,162 trilyon dolar, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı da yüzde 40,9 olarak hesaplandı.

Ethereum (ETH) fiyatı ise haftayı 3.200 dolar ile 3.500 dolar seviyeleri arasında geçirdi.

İşte 28 Mart Pazartesi ile 1 Nisan Cuma tarihleri arasında kripto para dünyasında öne çıkan haberlerin kısa özetleri:

Rusya, kripto madenciliğini yasallaştırmak istiyor

Rusya Enerji Bakanı Yardımcısı Evgeny Grabchak, ülkedeki kripto madenciliğiyle ilgili belirsizlikleri ortadan kaldırmayı ve daha net düzenlemeler getirmeyi önerdi. Ülkedeki yetkililer ise bu açıklamayla birlikte kripto endüstrisine yönelik desteğini sürdürdü.

Cumartesi günü Irkutsk’taki ilk ulusal kripto madencileri konferansında konuşan bakan yardımcısı, sektör için en kısa sürede düzenleyici bir çerçeve getirilmesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

Japonya, kripto borsa düzenlemesini sıkılaştıracak

Bir hükümet yetkilisinin pazar günü yaptığı açıklamaya göre Japonya’nın Döviz ve Dış Ticaret Yasası, kripto borsalarını da yasaların koruması altına alacak şekilde değiştirilecek. Yapılan bu değişikliğim amacı ise yaptırım uygulanan ülkelerin dijital varlıkları kullanarak bu yaptırımlardan kaçınmasını önlemek.

Kabine baş sekreteri Hirokazu Matsuno’nun basın toplantısında yaptığı açıklamaya göre hükümet, döviz yasalarını, kripto borsalarını da kapsayacak şekilde yeniden düzenlemeyi planlıyor.

MENA İklim Haftası’nda blockchain ve iklim hareketleri konuşuluyor

Kristina Cornèr, düzenlenen MENA İklim Hafta’sında, kripto topluluğunun olumlu bir çevresel etkiye nasıl katkı sağlayabileceği konusundaki fikirlerini paylaştı.

Blockchain teknolojisinin, bölgeye dönüştürülebilir iklim faaliyetleri getirmek için kullanılmasına odaklanan Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) İklim Haftası salı günü başladı. Cointelegraph genel yayın yönetmeni Kristina Cornèr ise düzenlenen panel tartışmasında iklim hareketleri sektörünün, kripto ve blockchainden nasıl faydalanabileceği hakkında fikirlerini paylaştı.

Axie Infinity’nin Ronin köprüsündeki tüm kripto paralar çalındı!

Axie Infinity’nin resmi Discord kanalı ve Ronin Network’un resmi Twitter hesabına göre Ronin köprüsü ve Katana Dex, değeri toplamda yaklaşık 610 milyon dolar olan 173.600 Ethereum (ETH) ve 25,5 milyon USD Coin (USDC)’nin çalınmasına yol açan güvenlik zafiyeti nedeniyle durduruldu. Geliştiriciler konu hakkında, “Tüm fonların kurtarılması ve geri ödenmesi için emniyet güçleri, adli kriptologlar ve yatırımcılarımızla birlikte çalışıyoruz. Ronin’deki tüm AXS, RON ve SLP tokenler güvende,” açıklamasını yaptı.

WeChat, NFT ilişkili 10’dan fazla hesabı platformdan kaldırdı

Çinli internet ve sosyal medya kuruluşlarının NFT karşıtı tutumu giderek güçleniyor gibi görünüyor. Teknoloji devi Tencent’e ait sosyal medya platformu WeChat de NFT’lerle ilgili 10’dan fazla hesabı kapattı.

Kripto karşıtı tutumu ve sektöre uyguladığı baskılarla bilinen Çin, son olarak güncel trendlerden NFT’yi radarına aldı. Sosyal medya şirketlerinin devlet baskısından kaçınmak amacıyla yaptıkları politika güncellemelerinin etkileri de tam anlamıyla görülmeye başlandı.

7 yıldır uyuyan Bitcoin cüzdanı uyandı – BTC yüzde 5 düştü

Bitcoin (BTC) fiyatı, genel olarak tahmin edilen bir geri çekilme yaşayarak 1 Nisan sabahına 3.500 dolar gerilemeyle başladı.

Whale Shadows verilerine göre 29 Mart’ta on yıla yakın süredir işlem yapmayan bir cüzdandan 11 binden fazla BTC hareket etti.

100 ve daha fazla BTC’yi uzun süredir işlem yapmayan bir cüzdandan ayrıldığında takibe alan gösterge, Swift’in fiyatta “önemli tepeler” iddiasında bulunduğu değerlerle daha önce çakışmıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 28 Mart – 1 Nisan
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!