Merkeziyetsiz uygulamalar arası köprü görevi gören protokole dev yatırım

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halen geliştirilmekte olan protokol, zincir üzerindeki düğümleri kullanarak DApp’leri zincirler arasında bağlamayı amaçlıyor.

Merkeziyetsiz uygulamaların (dApp) birden fazla blockchain ağına destek vermesine olanak sağlayan LayerZero Labs, güncel yatırım turunda 135 milyon dolar topladı. Anlaşmanın ardından LayerZero Labs, 1 milyar dolar değerine çıktı.

Yatırım turunda Sequoia Capital, FTX Ventures ve Andreessen Horowitz gibi önemli girişim grupları ve yatırımcıları haricinde Coinbase Ventures, PayPal Ventures, Tiger Global ve Uniswap Labs gibi isimler de vardı.

Protokol; oyun, benzersiz token (NFT), pazar yerleri, medya uygulamaları ve daha birçok konuda çoklu zincir olanağı sunuyor. LayerZero aracılığıyla elde edilen potansiyel yeni kullanım örnekleri arasında birden fazla blockchain alım satımı, kredi alma ve ödünç verme hizmeti veren merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamaları bulunuyor. Ayrıca NFT’leri en likit pazarların bulunduğu diğer blockchain ağlarından almak veya satmak mümkün oluyor.

LayerZero’nun beta sürümünün ardından firma, kısa süre önce bir çapraz zincir likidite transfer protokolü olan Stargate’i piyasaya sürdü. Lansmandan sadece 10 gün sonra LayerZero, Stargate’in, LayerZero üzerinden 264 milyon dolarlık işlem gelince, toplamda 3,4 milyar dolarlık transferin gerçekleştiği söylendi. Geliştiricilerin sonraki hedefi LayerZero protokolünü Solana ve Terra gibi Ethereum harici sanal makine blockchain ağlarına entegre etmek. LayerZero Labs CTO’su ve kurucu ortağı Ryan Zarick şu açıklamada bulundu:

“Kullanıcılar, birden fazla blockchain ağında bulunan çoklu zincir destekli dApp çözümleriyle etkileşime girecek ve kullanıcı farkına bile varmadan LayerZero üzerinden sorunsuz bir şekilde iletişim kuracak.”

FTX Ventures yatırımcısı Ramnik Arora şunları ekledi:

“LayerZero, herhangi bir zincirdeki akıllı sözleşmelerin, tüm blockchain ekosisteminin değerini artırarak başka zincir ağından sorunsuz ve güvenli şekilde yararlanmasına olanak tanıyor. Ekip, vizyon ve teknik uygulamanın nadir bir birleşimi sunuluyor.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Merkeziyetsiz uygulamalar arası köprü görevi gören protokole dev yatırım
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!